Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Євро-2012 у Львові потрібно залучити щонайменше 2 тис. волонтерів

Департамент Євро-2012 Львівської міської ради оголосив набір волонтерів для участі в організації чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Як розповіла сьогодні під час брифінгу начальник управління інформації та промоції департаменту Євро-2012 у Львівської міської ради Соломія Білонога, для організації заходу потрібно залучити щонайменше 2 тисячі волонтерів.
«Жоден захід не проходить без волонтерів, тим більше і такий масштабний, як Чемпіонат Європи з футболу. Очікується, що до Львова приїде найбільша кількість футбольних фанів – близько 450 тисяч, а це вимагає хорошої організації», - розповіла начальник управління інформації та промоції департаменту Євро-2012 у Львівської міської ради Соломія Білонога. Набиратимуть волонтерів постійно, взяти участь в організації заходу зможуть усі охочі. «Єдина вимога, щоб люди були повнолітні. Ми вже почали співпрацю з деякими групами волонтерів, проте набір триватиме постійно», - прокоментувала Соломія Білонога.

Основну увагу зараз акцентуватимуть на студентах 1-2 курсів, щоб мати можливість співпрацювати з ними і через два роки. Для волонтерів постійно проводитимуть навчання та тренування з залученням іноземних тренерів. Найбільші тренування волонтерського руху відбуватимуться протягом двох років перед чемпіонатом. Свої поради та побажання з підготовки волонтерів вже надало і UEFA. Перевагу надаватимуть людям, які володіють іноземними мовами, але у міській раді зазначають, що робота знайдеться для усіх. До участі в волонтерські роботі заохочуватимуть різними бонусами, як от вільний вхід на платні концерти, туристичні поїздки в інші міста. Зараз у департаменті Євро-2012 працюють над упорядкуванням посібника для волонтерів.

Щоб долучитися до волонтерського руху кожен охочий може надіслати спеціальну анкету на електронну скриньку департаменту. Це гарантуватиме його участь в заходах, які проводить департамент Євро-2012.

До чемпіонату для волонтерів розроблять спеціальну форму, щоправда з кольорами та логотипами поки що визначаються. «Ми думаємо зробити форму різних кольорів для різних видів волонтерських робіт, щоб туристам було легше орієнтуватися, до кого за якою допомогою можна звернутися», - розповіла Соломія Білонога.

Форма складатиметься з футболки та сумки, в якій буде набір першої медичної допомоги, інформаційні буклети та радіо рація, якою будуть оснащені всі волонтери.

Для полегшення мовного бар’єру у місті створять фан-посольства різник країн, де вболівальники зможуть отримати потрібну інформацію своєю мовою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ