Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацбанк хоче збудувати у Львові велике сховище грошей

Національний банк України має намір збудувати у Львові перший в Україні касовий центр. Для цього учора, 4 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати надали НБУ дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на вул. Земельній (проектованій) – вул. І. Мележа (проектованій) у північно-східній промзоні. «За» таке рішення проголосувало 52 депутати, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як розповів під час свого виступу перед депутатським корпусом начальник управління НБУ у Львівській області Іван Гаврилець, першим такий касовий центр з’явиться у Львові.

Він наголосив, що для України це нова практика, яка поширена в Європі. Касових центрів в Україні має бути чотири – у Києві, в Одесі, в Дніпропетровську та у Львові.

Він виконуватиме функцію сховища грошей та інкасаторського центру збору та опрацювання даних.

Депутати мали багато запитань до доповідача. Зокрема, голова фракції «Народний контроль» Валерій Веремчук поцікавився, чи є кошти на будівництво такого центру, щоб потім цей фінансовий тягар не переклали на міську раду.

З відповіді доповідача так  і не стало зрозуміло чи виділені кошти, але він пояснив, що НБУ таки має плани щодо будівництва касових центрів, зокрема у Львові. І відповідна ухвала має стати першим кроком до цього.

Відповідно, депутати, попри бурхливе обговорення, все ж вирішили піти назустріч і проголосувати першу ухвалу про надання Національному банку України дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки площею 7,7225 га на вул. Земельній (проектованій) – вул. І. Мележа (проектованій) у північно-східній промзоні (ділянка 3-1) у постійне користування для будівництва та обслуговування касового центру в Західному регіоні.

Національний банк України тепер повинен забезпечити через спеціалізовану землевпорядну організацію виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж цієї земельної ділянки та подати міській раді на затвердження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ