Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Прокуратура вимагає від Садового усунути порушення щодо використання водних ресурсів Львова

Вказані порушення природоохоронного законодавства прокуратурою виявлено у ході перевірки Львівської міської ради та ЛКП «Львівводоканал». Повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Встановлено, що на сьогодні майже 30% земель водного фонду міста, а це більше 84 га, використовується у місті без правовстановлюючих документів і, відповідно, не виведені у натурі межі зазначених об’єктів. Таке порушення і недбалість посадовців ЛМР з цього приводу є передумовою для незаконного заволодіння землями згаданої категорії.

Крім цього, надалі гострою залишається проблема очищення стічних вод перед скиданням у міську каналізаційну мережу. Так, міськрадою досі не вирішено питання очищення стоків, у тому числі, від комунальних лікувальних закладів. Йдеться про Львівський регіональний фтизіолопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр,  обласну інфекційну лікарню та її відділення.

Неналежною є й робота ЛКП «Львівводоканал» у зазначеній сфері, яким не забезпечується утримання водогосподарських об’єктів міста у відповідному стані.  До прикладу, відсутні люки на оглядових колодязях насосних станцій «Винники» й  «Кривчиці» та необхідний набір санітарно-побутових приміщень, що суперечить санітарним вимогам.

Водночас Державною екологічною інспекцією у Львівській області нараховано  майже 300 тис грн. збитків, завданих ЛКП «Львівводоканал» через  порушення   вимог водного законодавства.

 Зважаючи на такі факти, органами прокуратури міста Львова внесено 5 подань, зокрема й на адресу керівництва Львівської міської ради, з вимогою усунути зазначені порушення та притягнути до відповідальності винних посадових осіб. Наразі документи реагування перебувають на розгляді.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ