Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом 2009 року у Львові від укусів собак постраждало 922 людини

За даними санепідемстанції та ветеринарного відділу, за 10 місяців цього року від укусів собак у Львові постраждало 922 людини. Про це сьогодні, 17 листопада, під час прес-конференції сказав директор ЛКП «Лев» Олександр Стаєнний. «У 552 випадках кусали обаки, які мають власників, а у 363 – безпритульні тварини», - сказав Олександр Стаєнний.

 

Він зазначив, що кількість покусів, завданих безпритульними тваринами порівняно з аналогічним періодом торік зменшилась на 47 випадків або на 10%. Кількість покусів від тварин, які мають власників, переважає і становить 61% від загальної їх кількості.

 

«Для того, щоб скоротити кількість безпритульних тварин у місті цьогоріч було кастровано 342 тварини. Також ми затримали 71 тварину, яка гуляла без нагляду і не була в наморднику, правда, як виявилося пізніше, мала господаря», - зауважив Олександр Стаєнний. Зараз підприємство працює над тим, щоб впровадити практику маркування кастрованих безпритульних тварин. «Агресивними собаки є лише в певні періоди, які стосуються продовження роду. Також іноді страждають власники великих тварин, з якими не займалися. Правда, останнім часом частішають звернення до кінологів з проханням допомогти у навчанні собаки», – розповів заступник голови Львівського товариства захисту тварин Максим Підболячний.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ