Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прикарпатців просять використовувати лише синьо-жовту символіку 9 травня

На Прикарпатті ветеранів та всіх, хто 9 травня вшановуватиме пам'ять загиблих у роки війни, просять використовувати лише синьо-жовту символіку і утриматись від тієї, яку нині застосовують сепаратисти на Сході. Маються на увазі георгіївські стрічки та червоні прапори.

Про це йдеться у зверненні до жителів Прикарпаття, яке підписали голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко та лідери громадських організацій області, передає кореспондент Укрінформу.

«Окремо звертаємось до представників громадських організацій ветеранів та інвалідів відмовитись під час проведення заходів від символіки, яку нині використовують сепаратисти і яка сприймається в області, як символіка загарбників. Просимо усі заходи зі вшанування загиблих у Другій Світовій війні проводити лише під державними синьо-жовтими прапорами», - йдеться у зверненні.

9-го травня просять утриматись від проведення мітингів та використання політичної символіки. У цей день близько тисячі правоохоронців разом з громадськими активістами обіцяють посилити патрулювання вулиць, меморіальних комплексів та кладовищ і відкрити «гарячу лінію» для оперативного реагування на будь-які порушення громадського порядку.

Як повідомляв Укрінформ, міліція вже перейшла на посилену службу і відкрила 50 блокпостів на дорогах Івано-Франківської області. У правоохоронців є інформація про можливі провокації за участю підготовлених російськими спецслужбами осіб, які можуть проникнути на Прикарпаття під виглядом гостей та туристів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ