Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Путін розраховує, що Європа скасує візи для росіян

На скасування віз між Росією і Євросоюзом розраховує президент Володимир Путін.

Виступаючи на засіданні "Петербурзького діалогу", Путін зазначив, що візи є природним обмежувачем у стосунках Росії з Німеччиною.

Володимир Путін підкреслив, що сподівається на допомогу Німеччини в скасуванні візових обмежень з Європою для росіян. У відповідь канцлер Німеччини Ангела Меркель зауважила, що перехід до безвізового режиму буде тривалим.

У січні 2013 року набуде чинності низка змін, що полегшують процес отримання візи для росіян, зазначила Ангела Меркель. "Ми ще не досягли мети, але намагаємося добитися полегшення. Буде введено цілу низку полегшень - з середини січня видача візи виноситься з посольства, цим будуть займатися комерційні організації. Особистої присутності, співбесіди не потрібно буде в кожному випадку, багато тисяч кілометрів людям не доведеться їхати", - пояснила канцлер Німеччини.

Під час зустрічі міністрів закордонних справ двох країн 16 листопада 2012 обговорюватимуться і подальші заходи щодо спрощення візового режиму. "У другій половині дня міністри обговорять, наскільки можливо ввести візові пільги для молоді", - продовжила Меркель.

Вести

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ