Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Рахунки Моршинського заводу мінеральних вод розблоковано - підприємство працює

Під тиском ЗМІ і працівників Моршинського заводу мінеральних вод рахунки розблоковано і підприємство може нормально працювати. Про це сьогодні, 27 листопада, під час прес-конференції у львівському Прес-клубі повідомив екс-голова Львівської ОДА, консультант стратегії “ІДС Боржомі груп” Микола Кміть.

«Зараз ідуть судові рішення з приводу того, повинні чи не повинні ми платити 3 мільйони грн податків. Думаю, що скоро надійдуть експертні висновки і все закінчиться», – сказав він. 

Микола Кміть також додав, що насправді здивований тим, як працівники підприємства згуртовано вийшли на акції протесту на захист заводу.

Підприємець також висловив здивування рішеннями Сихівського районного суду. «У нашій країні існує презумпція невинності. Тобто, суд повинен довести, що нашим засновником є Борис Березовський. Натомість суд спершу виніс рішення, а потім ми змушені були подавати йому документи по засновниках і доводити, що Бориса Березовського серед них немає. Реакції жодної. Крім того, дивно, чому на наші справи завжди призначається суддя Боренько. Якщо суддів на справи призначає електронна система, то таких збігів просто не може бути», – сказав він.

Микола Кміть додав, що рішення Сихівського районного суду Львова перебуває на розгляді в апеляційній інстанції. Наразі суддя по справі взяв самовідвід.

Нагадаємо, на початку листопада було арештовано майно та рахунки IDS Group за звинуваченням у несплаті 3 млн грн податку. Арешт викликав зупинку роботи підприємств компанії, зокрема, Моршинського заводу мінеральних вод «Оскар» і акції протесту з боку працівників.

«Іде процес рейдерського захоплення нашого харчового холдингу. На придуману історію про те, що буцім у нас вклав гроші російський олігарх Березовський. Хоча миргородський завод заснували ще тоді, коли Березовський не народився, а моршинський був збудований з нуляі тут Березовського точно ніколи не було. Ні однієї платіжки, ні одного закордонного рахунку до нас ніколи не було. Більше того, є рішенняЛондонського суду, де чітко написано, що Березовський ніколи не був нашим акціонером і не є. Але на це рішення Басманного суду Москвинаша українська податкова арештовує в нас майно і рахунки. Податкова сьогодні арештувала в Миргороді рахунки,викликає на допити директорів, вчора були проведені обшукив бухгалтера і директора Миргородського заводу. А Сихівський районний суд вирішив, що треба арештувати наше майно на основі того, що Росія попросила. Бачте, як швиденько виносить наш західноукраїнський суд рішення про арешт майна на прохання Москви» - сказав тоді Микола Кміть у коментарі Львівському порталу.

Під час сьогоднішньої прес-конференції екс-голова ОДА додав, що юристи компанії скерували листи у всі передбачені законом інстанції і отримали деякі відповіді. Також Кміть відмітив і звернення Львівської облради з приводу ситуації. Він також повідомив, що новообрані депутати Верховної ради від Львівщини планують створити комісію для розвідування ситуації довкола компанії.

-
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ