Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

СБУ викрила керівників митного посту «Бориспіль-Аеропорт»

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх працівників митниці, причетних до корупційного механізму, - повідомляє СБУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили механізм систематичного отримання хабарів одним з керівників посту «Бориспіль-Аеропорт» Київської митниці.

Правоохоронці встановили, що виконуючий обов’язки заступника начальника примушував підлеглих вимагати гроші з фізичних осіб, які ввозять невеликі партії імпортних товарів через столичний аеропорт.

Посадовці гарантували громадянам не створювати штучні перешкоди при митному оформленні вантажів. Співробітники спецслужби задокументували отримання чиновником «поточної данини» з пасажира одного з рейсів у розмірі чотирьох тисяч гривень.

Оперативники СБ України затримали чиновника у власній квартирі після отримання хабара. Зловмисник намагався позбутися грошей, але експертиза виявила на форменому одязі спеціальну речовину, якою були помічені купюри.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх працівників митниці, причетних до корупційного механізму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ