Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тарасюк залишився без двох третин Руху, – Кендзьор

Дві третини членів НРУ перебувають поза впливом голови НРУ Бориса Тарасюка. Жоден чесний рухівець більше не перебуватиме у партії Тарасюка. В НРУ відбувається лавиноподібний процес виходу партійних організацій. Вже вийшли Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Харківська, Полтавська, більша частина Київської організацій, на черзі Закарпатська та Сумські обласні організації НРУ. Про це сьогодні, 23 листопада, під час прес-конференції заявив народний депутат України, екс-член НРУ Ярослав Кендзьор.

 

За його словами, про вихід з партії і самоліквідацію оголосив ЛКО НРУ під час своєї конференції 21 листопада 2009 року. Разом з тим, за словами екс-голови ЛКО НРУ Ярослава Пітка, це рішення є політичним і кожен рухівець, щоб позбутися свого членства у партії повинен написати відповідну заяву, якої сам екс-голова досі не написав. Водночас існують й інші способи втратити рухівський партквиток – 3 місяці не сплачувати членські внески, або ввійти до складу іншої партії.

 

Також, як зазначив екс-керівник львівських рухівців, ліквідація обласного осередку є символічним, а не юридичним заходом, оскільки самоліквідуватися обласний осередок відповідно до статуту партії не може. Попри те, що членство Ярослава Пітка в НРУ на момент партійної конференції було призупинено, сам Пітко вважає конференцію легітимною, оскільки вона була другим етапом, а попередня конференція, коли він був чинним головою обласного осередку партії, не була оголошена закритою.

 

Ярослав Пітко також повідомив, що очолив обласний осередок Громадського руху «За Україну». До «За Україну» ввійшли більшість делегатів партійної конференції ЛКО НРУ. У політичну партію «За Україну» перетвориться після першого туру президентських виборів.      

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ