Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на авіаквитки зростатимуть

Ціни на авіаквитки в українських авіаперевізників зростатимуть у зв‘язку з тим, що основний постачальник палива для літаків - компанія «Укртатнафта» підвищила ціни на авіапальне. Про це в коментарі «Гал-info» заявив експерт з питань ПЕК, черговий редактор енергетичного бюлетеня «Газ та Нафта» Леонід Теплов.
«26 листопада 2007 року компанія «Аеросвіт» підняла ціни на авіаквитки по більшості напрямків на 7-8% у зв‘язку з різким підвищенням цін на пальне. Як зазначають в самій компанії, таке підняття цін дозволить лише на 80% компенсувати підвищення вартості авіапалива, яке пропонує КРЕБО. Але справа не лише в КРЕБО – ціни на пальне підняла «Укртатнафта», яка є фактично єдиним в Україні виробником палива для літаків. «Аеросвіт» буде не єдиною компанією, що підняла ціни, оскільки і інші українські авіакомпанії заправляються пальним «Укртатнафти», – зазначив Теплов.
Зі слів Теплова, в піднятті цін «Укртатнафтою» є спекулятивна складова.
«Укртатнафта» з 1 жовтня підняла ціни на 33%, а потім раптово 23 листопада ще на 15%, в той час, як з вересня за кордоном ціни на авіа паливо зросли лише на 17%. Водночас вітчизняний авіапальне не є дешевшим від закордонного, тому в такому піднятті цін основним постачальником авіапалива є спекулятивна складова», – зазначив експерт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ