Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві двох адвокатів затримали на вимаганні 1,3 млн доларів США

У Києві двох адвокатів затримали на вимаганні 1,3 млн доларів США, які ті вимагали від керівника одного з підприємств та начебто мали передати Генеральному прокурору України Юрію Луценку. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

ГПУ

Головною військовою прокуратурою спільно з Управлінням карного розшуку Головного управління Національної поліції в м. Києві припинено злочинну діяльність групи осіб, які вимагали 1,3 млн доларів США.  

Упродовж 2015 – 2017 років, під час надання правової допомоги та здійснення захисту обвинуваченого у кримінальному провадженні, заволодівши документами щодо фінансово-господарської діяльності ряду суб’єктів господарської діяльності, двоє адвокатів Ради адвокатів Київської області вимагали від керівника одного з підприємств грошові кошти у сумі 1,31 млн доларів США. При цьому зловмисники вимагали вказану суму начебто для передачі Генеральному прокурору України.

ГПУ

Вимагання супроводжувалося погрозами передати до правоохоронних органів документи, в яких містилася інформація щодо протиправної, на їх думку, діяльності потерпілого, що неодмінно призведе до притягнення його до кримінальної відповідальності, завдасть шкоди діловій репутації та спричинить відмову контрагентів від подальшої співпраці.

Завдяки зверненню до Генеральної прокуратури керівника підприємства у якого вимагали грошові кошти, вдалося припинити злочинну діяльність зазначених осіб.

ГПУ

10 травня 2017 року, безпосередньо після отримання першої частини грошових коштів у сумі 50 тис доларів США, так званих «захисників» та їх співучасника затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України.

На цей час проводяться першочергові слідчі дії, всім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні вказаного особливо тяжкого злочину, готуються клопотання до слідчого судді щодо застосування стосовно підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Розслідування вказаного кримінального провадження Генеральним прокурором України доручено слідчим Головної військової прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ