Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові Мирослав Скорик на авторському концерті продемонструє всю силу скрипки

Завтра, 21 листопада, о 19:00 у Львівській філармонії відбудеться авторський вечір видатного композитора Мирослава Скорика. У концерті також візьмуть участь заслужена артистка України, скрипалька Богдана Півненко та Молодіжний академічний симфонічний оркестр «ІNSO-Львів». Про це сьогодні, 20 листопада повідомили на пресс-конференції у Львівській обласній філармонії.

У першій частині концерту прозвучать «Карпатський концерт для оркестру» (М. Скорик), «Симфонієтта» (М. Скорик), у другій – Концерт №1 для скрипки з оркестром (М. Скорик) та 5 каприсів із циклу «24 каприси для великого симфонічного оркестру» (Н. Паганіні-М. Скорик). Концерт триватиме близько двох годин.

Ця подія приурочена виходу нового альбому скрипальки Богдани Півненко, у якому Концерт №1 для скрипки з оркестром є центровим і водночас продовжує унікальну для України серію проектів «Антологія сучасної української музики».

«Це, фактично, презентація двох дисків з моєю музикою – камерне виконання сонат та концертів для скрипки з оркестром», – зазначив Мирослав Скорик.

Як розповіла Богдана Півненко, CD-антологія сучасної української музики – це новий формат її публікації, що надають їй нового виміру буття в суспільстві. В оформленні дисків використані роботи видатного сучасного українського художника Івана Марчука.

«Наше завдання донести музику до слухача. Композитори пишуть багато цікавих цікавих творів, які виконують, але дуже мало з них щастить записати. У нас в антології є справжня віртуозна музика, яку не так часто можна почути, адже вона настільки складна у виконанні, що не всі оркестри встигають її вивчити», - зазначила скрипалька.

Вона також додала, що скоро CD-антологію можна буде придбати у Львові, в книгарні «Є».

Цьогорічний альбом презентує три скрипкові концерти Мирослава скорика у виконанні солістки й авторки проекту Б. Півненко, Національного ансамблю солістів «Київська Камерета» у співпраці з українським диригентом Володимиром Сіренком.

Присутній на прес-конференції кінорежисер Олег Павлюченков, який завтра планує робити запис концерту, розповів, що незабаром вийде антологія української симфонічної музики, це фільми про найвідоміших скрипалів України – Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Валентина Сільвестрова, Ігоря Щербакова, Володимира Зубицького, Олега Ківи та Олександра Левковича.

«Ми дивовижна нація у всіх галузях, але чомусь помилково думають, що ми десь там, далеко від успіху. Це не так», - додав він.

Додамо, що для музичного світу Мирослав Скорик — класик української музики, композитор універсального обдарування. Покоління 60-х знає його популярні естрадні пісні, музику до кінофільму «Тіні забутих предків». Його «Мелодія» стала справжнім гімном Львова, впізнаваним у світі. Він першим вніс в українську музику ритми джазу і року. Його музику вивчають сьогодні у всіх музичних закладах України. Він є справжньою українською легендою у світовій музиці.

Квитки на завтрашній концерт коштують від 40 до 100 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ