Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть семінар для журналістів та аналітиків, що висвітлюють питання релігії та духовності

2-3 листопада 2006 року Суспільно-гуманітарний консорціум „Генеза” за сприяння Програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні та у співпраці з Релігійно-інформаційною службою України УКУ проведуть у Львові ІІ Всеукраїнський cемінар для журналістів та аналітиків, що висвітлюють питання релігії та духовності в церковних та секулярних засобах масової інформації «Релігія і медіа». Про це «Гал-info» повідомили у Суспільно-гуманітарному консорціумі „Генеза”.
Плановане зібрання буде присвячене питанням відображення та аналізу релігійної ситуації у ЗМІ за умов поліконфесійності, ідейного плюралізму та політичної конкуренції. Окрім обговорення відповідних проблем, організатори Семінару планують поставити на обговорення тезу про потребу та можливість створення професійної Асоціації (Спілки, Товариства тощо) журналістів та аналітиків, що висвітлюють означені питання у медіа всіх типів.
Заплановано, що в роботі семінару візьмуть участь близько 40 провідних фахівців з різних регіонів України, які дотичні в теоретичному чи практичному вимірі до проблем відображення релігії у медіа.
 Семінар буде побудований у формі кількох „круглих столів”, кожен з яких передбачає виступ кількох доповідачів та вільне обговорення відповідних проблем, зокремв: „Взаємодія релігії й медіа у контексті політико-конфесійних реалій сучасної України”, „Релігійна проблематика у секулярних медіа: специфіка відображення”, „Теолого-конфесійний та релігієзнавчий підходи до висвітлення церковно-релігійної проблематики в медіа”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ