Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові заснували літературну премію за перший твір українською - 150 тис. грн

У Львові нагороджуватимуть найкращих письменників премією Міста літератури ЮНЕСКО у розмірі 150 тис. грн. Про це стало відомо сьогодні, 10 лютого, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

«Запроваджуємо три премії по 150 тис. грн та окрему премію читацьких симпатій у розмірі 50 тис. грн», – повідомив в.о. начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз.

«Львів – це єдине місто в Україні, яке є в мережі Креативних міст ЮНЕСКО. Ми маємо титул «Місто літератури ЮНЕСКО». Минулого року ми прийняли комплексну програму «Львів - місто літератури», яка передбачає низку заходів з метою підтримки української літератури і підтримки літератури нашого міста», - сказав Михайло Мороз.  

Виконком затвердив Положення про премію Міста літератури ЮНЕСКО. Зокрема, у Положенні зазначено, що премія присуджується щороку авторам за вперше опублікований твір українською мовою у попередньому календарному році.

Організацію та функціонування процесів відбору забезпечуватимуть оргкомітет (постійний орган) та журі премії (тимчасовий робочий орган).

Щоб стати претендентом, автори можуть самостійно подавати заявку про свій твір. Проте своєю чергою оргкомітет подаватиме запити до професійних, творчих організацій, установ і закладів культури та освіти різних форм власності щодо надання заявок про претендентів, а також інформації про твір претендента.

Тривалість прийому заявок триватиме не більше як 3 місяці з дня оголошення інформації про прийом. Кінцевий термін прийому заявок оприлюднює оргкомітет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ