Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Мінінформполітики за два тижні створять "чорний список" сайтів

​У Мінінформполітики збираються за два тижні скласти список сайтів, які своїм контентом підривають державний суверенітет України. Про це повідомив міністр інформаційної політики України Юрій Стець, передає УНН.

"У найближчі два тижні я хочу, щоб він (Золотухін - ред.) приніс на експертну раду при Міністерстві інформполітики, куди входять медіаексперти, громадські діячі, перелік сайтів, які мають бути закриті, наприклад "Русская весна", "Новороссия" або ще якась пурга, яка підриває суверенітет України", - сказав Ю.Стець.

Міністр додав, що цей перелік сайтів мають проаналізувати СБУ та експертна рада при міністерстві.

"Ми знайдемо механізм, яким чином вони будуть закриті найближчим часом", - сказав він.

Крім того, він зазначив, що в українському законодавстві відсутній механізм того, як реагувати на такі сайти. На його думку, рішення про закриття має ухвалювати суд.

Нагадаємо, Президент затвердив доктрину інформаційної безпеки України.

Відповідно до доктрини, Міністерство інформаційної політики України уповноважили організувати та забезпечити моніторинг засобів масової інформації та загальнодоступних ресурсів вітчизняного сегмента мережі Інтернет з метою виявлення інформації, поширення якої заборонено в Україні.

У свою чергу Інтернет Асоціація України (ІнАУ) звинуватила Раду національної безпеки та оборони (РНБО) у спробі створення політичної цензури в країні.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ