Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова ввечері вимкнуть освітлення

Як поінформували у департаменті економічної політики ЛМР, Львів з усім світом долучиться до відзначення Години Землі. «Відтак, о 20.30 год зовнішнє освітлення буде відімкнено на міській Ратуші, театрі опери та балету, соборі св. Юра та телевізійній вишці», - уточнила Марина Строєва, директор ЛКП «Львівсвітло», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львів уже четвертий рік поспіль з усім світом відзначатиме Годину Землі. Цього року це припадає на 31 березня. О 20:30 год в усьому світі люди вимкнуть світло на одну годину. До акції закликають доєднатися і львів’ян.

«Слід зазначити, що це не є ініціатива якогось окремого міста чи країни, а весь світ долучається до такої акції. Хоча електроенергію буде вимкнено лише на 1 год, якщо кожен долучиться, в цілому це дозволить хоча б трішки вберегти наше довкілля», - розповідає начальник відділу енергоменеджменту ЛМР Василина Горбань.

Довідка:

Відзначення Години Землі було започатковано 2007 року у Сіднеї, (Австралія), і припадає на останню суботу березня. Організатором акції є Всесвітній фонд дикої природи (WWF). На думку громадськості, із допомогою цього свята усім слід усвідомити необхідність боротьби зі зміною клімату та глобальним потеплінням, а, отже, для початку, економити енергію та зменшити викиди парникових газів.

Акцію Година Землі підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, а також Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

У 2008 році ця акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 млн людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

До Години Землі 2011 року приєдналися більше 5200 міст та 135 країн по всьому світі. Серед тих, хто підтримав подію, були мери Москви, Гон-Конгу, Ріо-де-Жанейро, Париж та ін. В Україні до кампанії долучилися більше 30 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Сімферополь, Львів та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ