Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

UA:Перший розпочинає десятиденний марафон трансляцій Всесвітніх ігор-2017

UA:Перший розпочинає десятиденний марафон трансляцій Всесвітніх ігор-2017, - прес-служба телеканалу.

На українських глядачів очікують десять днів суцільного спортивного щастя! Рівно стільки триватимуть головні змагання чотириріччя для неолімпійських видів спорту – Х Всесвітні ігри*, які проходять у польському Вроцлаві з 20 по 30 липня. Телеканал UA:Перший вперше в історії України транслюватиме усі виступи наших спортсменів. Розпочнуть багатоденний марафон трансляцій Всесвітніх ігор-2017 змагання з роликового спорту, які можна буде побачити в ефірі 21 липня о 10:00.

А вже сьогодні, 20 липня, о 19:20 стартує спецпроект "Всесвітні ігри-2017. Студія". Щовечора ведучі Дмитро Лазуткін та Катерина Полякова розповідатимуть специфіку усіх 27 основних і чотирьох показових видів спорту, які входять до програми змагань, спілкуватимуться зі спортивними експертами і гостями та підводитимуть підсумки кожного спортивного дня. Одразу по закінченню першого випуску "Студії" – о 20:00 – UA:Перший покаже церемонію відкриття ювілейних Х Всесвітніх ігор.

У Всесвітніх іграх-2017 візьмуть участь 80 українських спортсменів, які змагатимуться за нагороди у 20 видах спорту, зокрема, скелелазінні, джиу-джитсу, пауерліфтингу, спортивному орієнтуванні, муей-тай, боулінгу, спортивній акробатиці, сумо, підводному спорті, художній гімнастиці, стрибках на батуті, стрибках на акробатичній доріжці, кікбоксингу wako, карате, воднолижному спорті, сквоші, спортивній аеробіці, танцювальному спорті, парашутному спорті, академічному веслуванні.

Вперше з 2005 року головний старт чотириріччя для неолімпійських видів спорту прийматиме Європа. Ця честь випала польському місту Вроцлав. На проведення так званої "олімпіади неолімпійських видів" також претендували Кейптаун (ПАР) та Будапешт (Угорщина). Цього року в програму турніру входять 27 основних видів спорту і ще чотири показові. У змаганнях візьме участь рекордна кількість спортсменів – 3 251, які представляють рекордну для цих змагань кількість країн – 111. Вони розіграють 222 комплекти нагород у 180 дисциплінах.

У порівнянні із Всесвітніми іграми-2013, які проходили у Калі (Колумбія), в основній програмі 2017 року не буде ракетболу та регбі, на зміну яким прийшли лакрос і таїландський бокс муей-тай, а спідскейтинг з показових дисциплін перейшов в основні. Окрім того, повністю новими будуть види спорту в розділі "invitational sports". Якщо у 2013 році показовими були софтбол, каное марафон, дуатлон, ушу та спідскейтинг шосе, то в 2017 році – американський футбол, веслування на ергометрах, кікбоксинг і спідвей.

*Всесвітні ігри – це мультиспортивні змагання, де представлені неолімпійські види спорту. Як і Олімпіада, відбуваються раз на чотири роки, починаючи з 1981 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ