Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Управлінню охорони культурної спадщини Львівської ОДА має скласти перелік пам’яток, які потребують реставрації насамперед

27 листопада у Міністерстві культури за участю заступника директора Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Сергія Тура відбулася нарада щодо створення Робочої групи Львівської ОДА з питань охорони культурної спадщини, – інформує Львівська ОДА з посилданням на прес-службу Міністерства культури України.

У нараді також взяли участь начальник Управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк та директор ДП «Інститут «Укрзахідпроектреставрація» Ярослав Римар.

Валерій Потюк доповів, що на виконання рішень наради з питань охорони культурної спадщини, яка відбулась у Львові 26.10.2012 р. під керівництвом Міністра культури України Михайла Кулиняка, відповідним рішенням Львівської ОДА створено Робочу групу з питань охорони культурної спадщини у Львівській області, до складу якої увійшли провідні фахівці галузі.

Сергій Тур запропонував включити до складу Робочої групи представників ГУ СБУ в Львівській області, Прокуратури Львівської області, ГУ МВС у Львівській області, Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, а також керівників Львівської ОДА та Мінкультури України.

Крім того, розглядалася проблема браку коштів на реставрацію пам’яток культурної спадщини національного значення у Львові. На сьогодні Міністерством культури України разом з керівництвом Львівської ОДА опрацьовується питання можливості фінансування зазначених робіт у 2013 році за рахунок коштів бюджету розвитку Львівської області. Враховуючи викладене, Управлінню охорони культурної спадщини доручено скласти перелік пам’яток для проведення першочергових реставраційних робіт.

На нараді вкотре піднімалося питання відсутності історико-архітектурного опорного плану м. Львова та низки історичних населених місць Львівщини, а також затвердженої у встановленому порядку науково-проектної документації щодо визначення меж та режимів використання історичних ареалів, як того вимагає Закон України «Про охорону культурної спадщини». У зв’язку з цим Сергій Тур наголосив на необхідності терміново підготувати необхідну документацію та надати її до Міністерства культури України для затвердження відповідно до вимог чинного законодавства.

У свою чергу, Ярослав Римар звернув увагу на те, що ДП «Інститут «Укрзахідпроектреставрація» є спеціалізованою установою у сфері охорони культурної спадщини та володіє унікальними архівними матеріалами щодо пам’яток культурної спадщини Львівської області, тому до виконання зазначених робіт доцільно залучити саме цю науково-дослідну установу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ