Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Італії зафіксована мутація вірусу грипу A/H1N1

Вищий інститут охорони здоров'я Італії виявив перший випадок мутації вірусу грипу A/H1N1 на Апеннінах, повідомили Подробности.

Близько тижня тому подібну мутацію вірусу свинячого грипу було виявлено в Норвегії.

В італійському міністерстві праці, охорони здоров'я та соціальної політики відзначили, що "в зв'язку з цим Вищий інститут охорони здоров'я вивчив більше як 100 зразків, взятих у пацієнтів у різних регіонах Італії".

"Мутація була виявлена лише в одному випадку у пацієнта, який страждав на гостру форму запалення легень, який був вилікуваний у відділенні інтенсивної терапії. У жодного іншого з обстежених пацієнтів, включаючи гострі і смертельні випадки, мутації виявлено не було. Таким чином, італійські дані підтверджують, що мутація не є поки що домінуючим фактором при гострих або смертельних випадках нового грипу і має спорадичний характер", - йдеться у заяві міністерства.

У відомстві підкреслили, що мутація вірусу грипу A/H1N1 "не впливає ні на ефективність вакцини, ні на ефективність застосування антивірусних препаратів".

Як повідомляла ВООЗ, випадки мутації вірусів грипу раніше були зафіксовані в кількох країнах, зокрема, у Бразилії, Китаї, Японії, Мексиці, США та Україні. Мутації виявлялись як у випадках з летальним результатом, так і при легкій формі перебігу хвороби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ