Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні знову фіксуються випадки масового харчового отруєння дітей

19 червня до інфекційного відділення Куйбишевської центральної районної лікарні Запоріжжя з діагнозом гостра кишкова інфекція було госпіталізовано 9 дітей (1996 – 2003 р.н.) з дитячого оздоровчого закладу „Росинка”. Всього в дитячому оздоровчому закладі перебуває близько 120 дітей. Про це повідомила прес-служба МНС України.

Перебіг захворювання госпіталізованих – легкого ступеню важкості. Фахівцями обласної СЕС в осередку захворювання здійснюється комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Попередня причина захворювання – отруєння продуктами харчування.

Подія перебуває на контролі Головного управління МНС в Запорізькій  області.

Нагаємо, що торік у Львові

Як повідомив радник міністра охорони здоров'я Андрій Гук, таке рішення було ухвалене у зв'язку з харчовими отруєннями дітей і дорослих, що відпочивали в санаторіях "Перлина Карпат" (Закарпатська обл.) і "Конвалія" (Львівська обл.).

Нагадаємо, торік сталося два випадки масового харчового отруєннями дітей і дорослих, що відпочивали в санаторіях "Перлина Карпат" (Закарпатська обл.) і "Конвалія" (Львівська обл.).

Зокрема, 4 липня 2009 року  72 пасажири потягу №82 Ужгород-Київ, що поверталися з відпочинку в санаторію "Перлина Карпат" були госпіталізовані у Львівську інфекційну лікарню з діагнозом "гострий гастроентероколіт". 6 липня прокуратура Мукачівського району Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом масового харчового отруєння відпочиваючих санаторію за ч.2 ст.367 КК (службова халатність) і закрила санаторій до з'ясування обставин інциденту.

Водночас торік в період з 6 по 8 липня в інфекційне відділення Дрогобицької дитячої міської лікарні та інфекційне відділення Стебницької міської лікарні з діагнозом гостра кишкова інфекція,гострий ентероколіт поступили 34 особи, з них 30 дітей. Діти і дорослі отруїлися продуктами харчування у санаторій «Конвалія», що в урочищі «Помірки» с. Станиля Дрогобицького району. Всього в санаторії перебувало 130 дорослих осіб та 163 дітей.

 

 



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ