Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Від Костюка вимагають неухильно виконувати Закон “Про доступ до публічної інформації”

Львівська обласна державна адміністрація систематично порушувала Закон України “Про доступ до публічної інформації”, про що неодноразова заявляв і звертав на це увагу у своїх депутатських зверненнях представник фракції Народного Руху України у Львівський обласній раді Олександр Ганущин. Повідомила прес-служба ЛКО НРУ.

Зокрема,  проаналізувавши  офіційний  сайт ЛОДА, депутат виявив, що із загальної кількості 675 розпоряджень , які видані за період від травня до 9 листопада 2011 року, лише 145 актів голови оприлюднені.

Олександр  Ганущин  зазначив: “ЛОДА вибірково оприлюднювала розпорядчі документи   на  своєму  сайті  без  будь-яких  пояснень.  Крім  цього, починаючи  з 31 жовтня цього року, розпорядження головою адміністрації або не видавались або просто продовжилась хибна практика порушення ст.15 та 18 ЗУ “Про доступ до публічної інформації”.

Тому  Олександр  Ганущин  надіслав депутатське звернення новому голові ЛОДА  Михайлові Костюку з вимогами неухильно виконувати ЗУ “Про доступ до публічної інформації”, доручити відповідальним особам пояснити чому деяких  розпоряджень не має на офіційному сайті адміністрації, а також обов'язково їх оприлюднити.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ