Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Власників собак бійцівських порід у Львові не позбавлятимуть їхніх вихованців, але не дозволятимуть збільшення їх кількості

У львівських власників американських підбультер’єрів не забиратимуть собак, не зважаючи на ухвалу сесії міської ради про правила поводження з тваринами, яка забороняє утримання собак бійцівських порід. Про це у коментарі „Гал‑info” повідомив начальник ветеринарного відділу управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради Ігор Угрин.
„У Львові є одиниці представників бійцівських порід, які подані у переліку тих, яких заборонено утримувати. Це 14 порід, які визнані найбільш агресивними у світі. У Львові можуть бути американські підбультер’єри. Не усі кінологи вважають цю породу агресивною. За статистикою, три-п’ять відсотків укусів людей здійснюють підбулі, але у той же час німецькі вівчарки – улюбленці усіх кінологів – кусають у 16 відсотках випадків. Це пов’язане, насамперед, із кількістю цих собак у місті. У нас є більше сорока порід собак, найбільше львів’яни надають перевагу німецьким вівчаркам. Також збільшується кількість екзотичних та дрібних порід собак”, – розповів Ігор Угрин.
Він наголосив, що власників американських підбультер’єрів та інших порід бійцівських собак проситимуть припинити збільшення кількості собак, а також правильно виховувати своїх вихованців. „Думаю, що власникам слід бути уважнішим до виховання своїх собак. Можна і звичайного пуделя виховати дуже агресивним. Тепер уся відповідальність за вчинок тварини лежить на власникові або особі, яка супроводжує тварину”, – розповів Ігор Угрин.
За його словами, у місті Львові є зареєстровано понад сім тисяч собак. „П’ятдесят відсотків собак, які утримують жителі Львова є безпородними”, – розповів Ігор Угрин.
Він зазначив, що заборона утримувати собак бійцівських порід є поширеною у різних містах України, але як рішення щодо вилучення та знешкодження таких собак немає.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ