Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Виконком Львівської міськради переховується від депутатів, журналістів та громади, - "Свобода"

Виконком Львівської міськради переховується від депутатів та представників ЗМІ, приховуючи інформацію про справжній час своїх засідань та питання порядку денного. Про це 30 листопада 2012 року повідомив депутат Львівської міської ради, голова постійної комісії депутатської діяльності та законності Любомир Мельничук, повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Як повідомив депутат, виконавчий комітет міської ради подає неправдиву інформацію не лише про час своїх засідань, а й про питання порядку денного, які цей орган запланував розглядати.

«Згідно з офіційним повідомленням на веб-ресурсі Львівської міської ради, засідання виконкому було анонсоване на 30 листопада 2012 року 10:00. Натомість депутати та представники засобів масової інформації зустріли лише зачинені двері зали засідань, адже виявилось, що  виконком провів своє засідання без жодних попереджень на дві години раніше – о восьмій ранку. Наголошую також, що депутатам узагалі не надсилали будь-якої інформації про порядок денний та час засідань цього виконавчого органу, а також проектів його рішень, що передбачено нормативними актами ЛМР», – розповів Любомир Мельничук.

Свободівець наголосив, що на це засідання виконкому внесли значну кількість питань, які взагалі не передбачені у порядку денному, що його попередньо оприлюднили на офіційному веб-ресурсі.

«Як виявилось, у цю ранкову пору виконком вирішив доповнити свій порядок денний додатковими питаннями, зігнорувавши законодавчі положення щодо доступу громади до публічної інформації. Станом на сьогодні ніхто з депутатського корпусу досі не володіє повною інформацією про події, які на цьому засіданні виконкому відбувались. Наголошую, що ці випадки далеко непоодинокі, що відображалось у численних  вимогах депутатських звернень та запитів. Вживатимемо усіх заходів, аби забезпечити прозору роботу органів міськради та усунути такі факти з їхньої діяльності», – підсумував Любомир Мельничук.

Нагадаємо, що 29 вересня 2011 року під час пленарного засідання Львівської міської ради з ініціативи фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" депутати розпустили виконавчий комітет, однак дію цієї ухвали на час розгляду позову міського голови Андрія Садового зупинено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ