Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Я проти того, щоб Садовий йшов у відставку, - депутат Віра Лясковська

Учора, 29 листопада, на прес-конференції депутати Львівської міської ради Яромир Самагальський та Юрій Кужелюк озвучили дані, які свідчать про важкий фінансово-економічний стан міста Львова. Ми звернулися до депутата міської ради Віри Лясковської із питанням, чи вважає вона, що міський голова Львова після такої невдалої економічної політики повинен піти у відставку. Повідомив порталу "Українські міста в Інтернеті".

«Я виступаю проти того, щоб міський голова йшов у відставку. Я вважаю, що ми повинні зараз вимагати від Садового вирішення проблеми. Тому, що комусь буде дуже вигідно іти у відставку, от наробив – і все. Людина повинна зробити все можливе і неможливе, що ми і намагаємося зробити. Я маю більш конструктивні підходи. Адже що таке відставка? А хто прийде на це місце? Хто буде керувати? І як будуть цим махати, наче полотном, мовляв, от бачите, що наробив Садовий? Але ж ми, депутати, я вважаю, теж винні, тому що ми жодного разу не зробили рішучих кроків стосовно тих проблем, які можна було вирішувати», - вважає Віра Лясковська.

«Навіть зараз, якщо згадати про парк (скандал щодо забудови у Снопківському парку на території природно-заповідного фонду, - ред.), було сьогодні о 9 ранку проведено засідання виконкому, де мали прийняти протест прокурора і звільнити нас від цієї біди. Тому що це рішення виконкому, яке було прийняте про те, щоб у парку забрати більше трьох гектарів землі і будувати вілли, і ще й посилається Садовий на те, що потрібно звертатися до міліції, то вже і тут треба нам рішуче заявити, що це недопустимо і проголосувати. На засіданні виконкому мало сьогодні питання розглядатися, мені телефонував Володимир Гірняк (депутат Львівської міської ради, - ред.), але не розглядалося, засідання виконкому перенесли з 10 години на 9, Володимир Гірняк хотів підійти і поставити це питання, щоб побачити, як виконком буде реагувати, але його не включили у порядок денний», - розповідає депутат.

«Я це розповідаю тому, що якщо ми зараз проковтнемо всі ці справи, які одна за одною повторюються, і не можемо зробити рішучих кроків, значить і ми винні. І в багатьох випадках, я вважаю, що ми повинні спільно нести відповідальність, і зараз все-таки зробити висновки, що дійсно ситуація із боргами дуже катастрофічна, ситуація катастрофічна і з нашими комунальними підприємствами, але тут є ще одне «але», адже ситуація катастрофічна і на рівні найвищого керівництва держави, тому що наші кошти, які надходять у казначейство, не можуть бути реалізовані, їх тут же забирають у центральний бюджет. Тому сьогодні, крім того, що дуже впав рівень надходження коштів, ще є й така причина», - каже Віра Лясковська.

«Тому я проти того, щоб Садовому оголошувати імпічмент, я вважаю, що треба виправити ситуацію. Ми ж не зробили жодного кроку. Що таке оголосити імпічмент голові міста? Після цього наступного ж дня скасують всі наші рішення. І для цього треба мати дуже вагомі підстави. Коли ми Буняку зробили імпічмент, була вагома підстава, ми подали до суду і суд прийняв рішення. А тут потрібно домагатися спільного вирішення проблем. Звичайно, ми їх не зможемо вирішити за рік чи за два, тому що такій борговій ямі безумовно кінця-краю не видно. Але я думаю, що якби ми зараз згуртувалися і фахово попрацювали, ми би все-таки допомогли місту, громаді і мали би кращий імідж», - підсумувала Віра Лясковська.

З повагою,адміністрація порталу "Українські міста в Інтернеті"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ