Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Запоріжжя готує лікарні та гуртожитки для постраждалих Авдіївки

Запорізька мерія розпочала інвентаризацію місць в лікарнях та гуртожитках міста для можливого прийому постраждалих в результаті обстрілів Авдіївки. Про це повідомляє прес-служба мерії.

Розглядається також можливість розміщення постраждалих у модульному містечку для переселенців.

Мер Запоріжжя Володимир Буряк доручив створити штаб з надання допомоги жителям Авдіївки.

1 лютого до обстрілюваного міста під Донецьком буде відправлено першу машину з допомогою, повідомляє прес-служба.

Учора ж аналогічні заходи були анонсовані і в Запорізькій облдержадміністрації. Там під час селекторної наради обговорювалися можливості для прийняття постраждалих Авдіївки, а також надання їм допомоги. Зокрема обговорювалась можливість заселення постраждалих у санаторіях, лікарнях та інших закладах області.

Різке загострення військової ситуації в Авдіївці та інших точках на лінії розмежування в зоні АТО почалося чотири дні тому. Наразі найсильніші бої відбуваються саме в районі промислової зони Авдіївки. Кількість загиблих з обох сторін постійно уточнюється.

Внаслідок обстрілів порушено роботу найбільшого в Європі Авдіївського коксохімічного заводу (актив холдингу «Метінвест» Ріната Ахмєтова). Це підприємство обігрівало усе 25-тисячне місто. В Авдіївці є істотні перебої з теплопостачанням, електрикою, водою. Відсутній мобільний зв’язок.

Мер Запоріжжя та основні керівники в міській владі є діючими або колишніми працівниками ПАО «Запоріжсталь», що також входить до холдингу «Метінвест».

Громадське.Запоріжжя

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ