Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра в НУ „Львівська політехніка” урочисто відкриють програму дистанційного навчання «Комп’ютерні науки»

Програма розвитку ООН (ПРООН) за сприяння уряду Японії та японської Міжнародної агенції із співпраці проводять урочисту церемонії відкриття програми дистанційного навчання «Комп’ютерні науки» в Національному університеті «Львівська Політехніка». 7 листопада під час відкриття відбудеться веб-конференція між „Львівською політехнікою” та Польсько-японським інститутом інформаційних технологій. Повідомили в прес-службі ЛМР.
Учасниками стануть професор Юрій Рудавський, ректор Національного університету «Львівська політехніка»; Дайсуке Мінаміно, другий секретар Посольства Японії в Україні; Анна Єрохіна, координатор проекту Передача інформаційних технологій в Україну ПРООН; Надія Оксенчук, начальник управління освіти, ЛМР.
Інформаційні технології в Україні знаходяться на етапі свого розвитку, привертаючи значну увагу соціологів, психологів та освітян. Сучасний український Інтернет потребує збільшення кількості освітніх, бібліотечних та ІТ ресурсів. Має бути розвинена й поширена система дистанційної освіти, особливо у сфері інформаційних технологій, оскільки вона надає можливості для отримання високоякісної освіти, навчаючись звідусіль і в будь-який час. Японія є країною-лідером у вивченні, розвитку й впровадженні інформаційних технологій у всі сфери власної економіки. Саме тому японський досвід та технології щодо програм дистанційного навчання є вкрай необхідними та корисними для українського студентства.
У 2004 році Програмою Розвитку ООН за сприяння уряду Японії та Японського Міжнародного Агентства із Співпраці було розпочато проект «Передача інформаційних технологій в Україну».
Цей проект має за мету задовольнити зростаючий попит на висококваліфікованих спеціалістів в області інформаційних технологій в Україні за допомогою високоякісних дистанційних навчальних програм з комп’ютерних наук. Реалізація проекту відбувається шляхом передачі японських інформаційних технологій, а також інноваційних досліджень та успішного досвіду впровадження, отриманих Польсько-японським інститутом інформаційних технологій. Тристороння співпраця між Японією, Польщею та Україною є основою впровадження цієї новітньої діяльності в Україні.
Результатом проекту є інноваційна програма дистанційного навчання «Комп’ютерні науки», запроваджена в Національному університеті "Львівська політехніка" та Національному Технічному Університеті «Київський Політехнічний Інститут». Задля впровадження програми в структурі Львівської Політехніка був створений Центр Електронної Освіти, закуплене відповідне сучасне обладнання. Одним з головних елементів даної програми є можливість студентам за допомогою найсучаснішого обладнання й технологій відео та веб-конференцій спілкуватися із викладачами й експертами з різних країн світу.
Головним донором проекту є уряд Японії та Японське міжнародне агентство із співпраці. Партнерами проекту є Польсько-японський інститут інформаційних технологій, Міністерство закордонних справ Польщі, Державний комітет комунікації та інформатизації України, Міністерство освіти і науки України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ