Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Зростання смертності серед дітей віком до 1 року на Львівщині не є тенденцією

Зростання смертності серед дітей віком до 1 року у першому кварталі 2010 року ще не є очевидним показником погіршення ситуації, – зазначила сьогодні, 27 травня, в коментарі Гал-інфо заступник голови головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микитчак.

За її словами, перший квартал є дуже малоінформативним і якусь тенденцію можна буде проглянути лише через 6 місяців, або й рік. «Такі показники дало зниження народжуваності на Львівщині у першому кварталі 2010 року. Цього року народилося на 100 дітей менше, а враховуючи, що на 7 дітей більше померло, це і дало такі показники. Тенденцією є не збільшення смертей, а зменшення народжуваності, що приводить то таких відсоткових показників. При цьому, звісно, кожна смерть є трагедією як для батьків, так і для лікарів», – заначила Ірина Микитчак.

Нагадаємо, що ГУ статистики у Львівській області повідомило, що у регіоні збільшився показник смертності дітей у віці до 1 року з 8,7 особи на 1000 живонароджених у січні-березні 2009р. до 9,4 у січні-березні 2010р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ