Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Американські інструктори навчають бійців Нацгвардії воювати вітчизняною зброєю. Фото

На Яворівському полігоні тривають військові навчання бійців Національної гвардії України під керівництвом американських інструкторів. Під час навчань бійців тренують правильною застосовувати вітчизняну зброю, котра наявна в Україні. Про це розповів заступник керівника навчань полковник Сергій Капелюшний.

"Це міф, що американці вчать нас застосовувати американську зброю. Під час підготовки до цих навчань американська сторона вивчила нашу зброю та розробила навчальну програму з своїм баченням застосування української зброї", - пояснив Сергій Капелюшний.

Він уточнив, що бійці Національної гвардії працюють з автоматами Калашникова, котрі є на озброєні в національної гвардії.

Загалом програма навчань передбачає три ротації. "Сьогодні тут проходить тренування перша ротація. Це бійці батальйонів оперативного призначення з Калинівки Вінницької області та з Запоріжжя (ред. Раніше частини носили назву Ягуар та Гепард відповідно).

Американські колеги зазначають, що вони кожного дня спілкуються зі своїми підопічними та намагаються адаптувати програму для кращого сприйняття. "Ми щодня запитуємо в бійців НГУ, що їм хочеться навчитись, та вносимо корективи в навчальну програму. Хочу відзначити їх ентузіазм до навчання", - зазначив підполковник Каіл Рід, командир першого ескадрону 91 кавалерійського полку 173 повітряно-десантної бригади.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ