Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові "Почесним знаком Святого Юрія" нагородили митрополита Димитрія та єпископа Венедикта. Фото

Сьогодні, 1 травня, під час урочистих зборів з нагоди відзначення Дня міста Львова міський голова Львова нагородив відзнакою "Почесний знак Святого Юрія" за молитовність і щиру місіонерську працю у дні боротьби за волю і єдність України, відданість своїй пастві, духовну опіку над рідною землею, любов до свого народу та з нагоди Дня міста Львова - духовенство.

Почесну нагороду отримав Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Владика Димитрій.

«Представлю вам алегорію: стурбовану матір-Україну, увінчану короною з коштовними перлами. У ній – 6 діамантів, які є столицями української держави: Київ, Галич, Львів, Остріг, Чигирин і Батурин. І ось найкраще місце в ній відведено Львову – як культурній столиці України. І якщо треба буде підтримати збентежену матір-Україну, Львів обов’язково приставить до неї Лева і Побідоносного Великомученика Юрія», – сказав Владика Димитрій.

Таку ж нагороду отримали: єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Владика Венедикт, голова благодійної організації "Фундація духовного відродження" отець Тарас Милян, секретар єпархії УАПЦ отець Олег Древняк.

Нагадаємо, що «Почесним знаком святого Юрія» нагороджують громадян України та інших держав за видатні заслуги перед Львовом у галузі розвитку економіки, науки, освіти, мистецтва, охорони здоров'я, а також за видатну благодійну, гуманістичну та громадську діяльність. Вiдзнаку у виглядi хреста, у який вписане коло iз зображення Святого Юрiя — покровителя Львова, виготовлено за проектом художника Iвана Турецького.

Фото: прес-служба Львівської міської ради, Юрко Дячишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ