Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

127 призовників з Львівщини урочисто провели до Українського війська

127 призовників з Львівщини урочисто провели до Українського війська.

 – Вдячна сьогоднішнім призовникам за те, що вони не втекли, не сховалися за маминими спідницями, а свідомо прийшли до своїх військових комісаріатів та вже невдовзі опановуватимуть воєнну науку в навчальних центрах та згодом у військових частинах, – зазначила  керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська під час брифінгу для засобів масової інформації, що відбувся з нагоди першої відправки молодих галичан до лав українського війська.

 – Чому це важливо для нас, Львівщини та й країни загалом? – продовжила  свій виступ Маріанна Вільшинська.  – Справа в тому, що з початку відновлення призупиненого призову на строкову військову службу в суспільстві поширилося чимало чуток, домислів та відвертих нісенітниць про те, що молодих хлопців примушуватимуть  проходити службу на Донбасі, в районі проведення Антитерористичної операції.  Це неправда. Зроблено чимало аби виключити саму лише можливість – прийнято низку керівних документів, які регламентують проходження строкової військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях. Саме тому звертаюсь до батьків, рідних та близьких призовників і ще раз наголошую на тому, що військовослужбовці строкової служби до виконання бойових завдань в АТО не залучаються, – наголосила голова обласної призовної комісії - керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська.

Також вона розповіла про ситуацію з призовом у районах області. Зокрема, відзначила успішну роботу районних державних адміністрацій та військових комісаріатів  Радехівського, Сокальського, Бузького та Городоцького районів, а також назвала низку тих, що є відвертими аутсайдерами призовної кампанії.

– Загалом цієї весни до війська буде направлено 770 громадян, – розповів військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Олександр Тіщенко. – Строкову військову службу представники нашої області проходитимуть в Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Державній спеціальній службі транспорту, Збройних Силах України. Так, дійсно є такі райони, які, на жаль, провалили весь підготовчий період. Їх небагато, але все ж вони є. Хочу акцентувати увагу на тому, а тут зараз є присутні всі голови районних призовних комісій та представники військових комісаріатів, що із плановим завданням Львівщина обов’язково має впоратися. І докладу усіх зусиль аби на кінець травня ми були у числі тих, які найкраще впоралися із поставленим плановим завданням з призову.

По завершенню брифінгу представники засобів масової інформації та громадськості ознайомилися з ходом військово-лікарської комісії, а також взяли участь в урочистих проводах, що відбулися на плацу обласного збірного пункту.

Варто зазначити, що в межах заходу відбулося нагородження краян, які чимало зусиль доклали  до організації всебічної допомоги особовому складу військових частин та підрозділів Збройних Сил України в час російської агресії проти нашої країни. Зокрема, за активну громадянську діяльність грамотами Міністра Оборони України було нагороджено волонтерів Галину Гнатенко, Наталію Дараганову-Ніколенко, Людмилу Кувайскову, Марту Ларуку, Світлану Локоткову та інших. Нагрудним знаком  «Знак Пошани» відзначено Ганну Гулу, а відзнакою «За сприяння Збройним Силам України» – Наталію Ліпську.

На завершення особовий склад зведеного підрозділу 80-ї окремої десантної штурмової бригади продемонстрував майбутнім захисникам України вміння та навички, яких вони набули під час проходження  строкової військової служби.    

Підполковник Віталій Іванов,фото автора

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ