Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

84 «ні» Садового

У Львівській міській раді скоро відбудеться відкриття нового політичного сезону, а це означає нові рішення, сварки, скандали та нові вето. Ситуація, коли міський голова Львова Андрій Садовий накладає вето на ту чи іншу ухвалу, для депутатського корпусу стає нормою. Практично після кожного сесійного засідання міський голова ветує щонайменше 5-10 ухвал.

Поки політичні пристрасті у міськраді не запалами з новою силою, Гал-інфо вирішило підрахувати скільки ж разів Садовий сказав «ні» депутатам.

Отож, вибори міського голови та депутатського корпусу відбулися у 2010 році, а вже у 2011 році посипалися вето. За інформацією Гал-інфо станом на 4 вересня 2013 року міський голова наклав вето на 84 ухвали.

Добре це чи погано? Гал-інфо запитало про це у експертів-політологів та депутатів.

Як пояснив нашому виданню політолог Анатолій Романюк, коли кількість накладених вето за час попередньої каденції менша ніж за не повний термін чинної каденції, то така ситуація підпадає під принцип когабітації.

За його словами, у світі таке явище стається тоді, коли президент та парламент не належать до однієї політичної сили. Так свого часу траплялися такі випадки у Франції та Польщі, де різко збільшувалася кількість випадків накладання вето главою держави на рішення парламенту. Ознаки когабітації, на думку політолога, є й у теперішній ситуації протистояння між міським головою та депутатським корпусом.

За словами Анатолія Романюка, міський голова використовує вето для того, щоб його позиція була врахована.

«Мер використовує право вето для того, щоб впливати на зміст рішень представницького органу, щоб його позиція була врахована через переговори. Ці два політичні центри не завжди можуть домовитись щодо змісту, форми та актуальності рішень. Однак у взаємостосунках повинні бути елементи компромісу», - сказав Анатолій Романюк.

Він також додав, що в Україні, не лише у Львові, але й у інших містах, часто буває таке, що більшість реалізує політику таку, яка підходить їй, не беручи до уваги думки меншості.

«В інтересах громади иало б бути так, щоб рішення ухвалювали б не лише згідно з інтересом більшості, але й з урахуванням інтересу меншості, який теж має бути захищений», - наголосив політолог.

Він також додав, що така кількість накладених вето не може бути підставою для початку процедури відставки, адже для цього потрібно, щоб міський голова порушив законодавство.

Політолог, президент суспільно-гуманітарного консорціуму «Генеза» Любомир Скочиляс таку ситуацію називає закономірною, адже на його думку, мер та депутати – це два полярні центри прийняття рішень.

«Рішення не узгоджуються належним чином між сторонами. В певних ситуаціях це сигналізує також і про відсутність діалогу між ними та протистояння інтересів», - переконаний Любомир Скочиляс.

За його словами, не можна виключати й того, що міський голова свідомо провокує в певних ситуаціях політичне загострення.

«Коли питання може не викликати застережень, однак мер все ж - з огляду на політичну доцільність - показує, що вирішальне слово залишається за ним», - зазначив Любомир Скочиляс.

Політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська наголосила, що накладання вето – це абсолютно демократичний механізм.

«Він забезпечує стратегію розвитку. Однак, така кількість накладених вето свідчить про те, що в депутатів та міського голови немає спільного розуміння розвитку Львова та громади», - додала вона.

За словами Оксани Дащаківської, оцінку цим подіям даватиме громада на виборах.

«З одного боку, це й позитивно для самої громади, адже такий механізм є противагою і свідчить про те, що місто не належить нікому», - додала політолог.

За її словами, вето, яке мер накладає на господарські та економічні питання, свідчить про те, що торги у міській раді тривають.

Екс-депутат Львівської міської ради Анатолій Забарило, який працював у раді під час першої каденції Андрія Садового пояснив, що тоді кількість разів, коли мер скористався правом вето, була значно мершою. Він вважає, що це свідчить про те, що за попередньої каденції питання готувалися краще.

«Тоді менше виникало питань і в громади, і у депутатів. Вето – це індикатор непорозуміння. Це засвідчує те, що нині не все у порядку у стосунках міського голови та депутатського корпусу. Якщо ухвала завізована і пройшла обговорення у комісіях, то до неї не повинно бути питань», - зазначив Анатолій Забарило.

Голова комісії законності, чинний депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Любомир Мельничук зазначив з цього приводу, що 99% цих вето були подолані депутатами.

«За подолання вето голосує не лише «Свобода», але й інші фракції. Така одностайна позиція депутатів свідчить, що ніхто не підтримує політики міського голови. Як правило, Садового підтримують лише депутати від партії, яка висунула його на міського голову у 2010 році – РХП», - зазначив Любомир Мельничук.

За його словами, з погляду європейської практики, якщо мер накладає вето, а депутати його долають, то мер йде у відставку, якщо рада не долає вето, то вона саморозпускається.

«Це не можна  назвати нормальним підходом до роботи, адже ми бачимо, що міський голова відверто зловживає правом вето і накладає вето навіть на оціночні судження депутатів, як це було із оцінкою роботи виконавчої влади. Він свідомо саботує виконання рішень ради», - зазначив Любомир Мельничук.

За словами депутата, міський голова керується трьома принципами у блокування ухвал депутатів міської ради.

«Перше, що він робить – це накладає вето. Коли вето подолано – він звертається до суду і намагається хоча б таким чином заблокувати ухвалу. Якщо ж рішення суду не на його користь – він банально не виконує ухвалу ради. Парадокс у тому, що мер очолює раду, він головна посадова особа Львівської міської ради і при цьому постійно судиться з цією ж радою. Тобто, він саботує виконання ухвал будь-яким способом», - заявив Любомир Мельничук.

Нагадаємо, що усього у міській раді є 90 депутатів. З них 55 депутатів від ВО «Свобода». Для подолання вето потрібно набрати 61 голос.

Подаємо повний перелік ухвал Львівської міської ради, на які наклав вето міський голова Львова Андрій Садовий. Термін - від початку цієї каденції:

1. Про відміну рішення виконавчого комітету від 06.05.2011 № 493 “Про введення формули розрахунку кількості ставок педагогічного персоналу для загальноосвітніх навчальних закладів“ (ухвала прийнята на пленарному засіданні 01.06.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

2. Про внесення змін до ухвали міської ради від 21.05.2009 № 2683 (внесення зміни до ухвали міської ради від 21.05.2009 № 2683 “Про затвердження переліку земельних ділянок, призначених для продажу у власність або права оренди на аукціонах) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 01.06.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

3. Про погодження релігійній громаді Української автокефальної православної Церкви Галицького району місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Генерала М. Тарнавського, 106 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 01.06.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

4. Про затвердження ТзОВ “Девелопленд Груп“ проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок на вул. Стрийській та вул. Стрийській – вул. Луганській. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 14.07.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

5. Про погодження фізичній особі – підприємцю Столизі В. Н. місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Княгині Ольги, 1/1-5. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 14.07.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

6. Про внесення змін до ухвали міської ради від 05.03.2009 № 2453 (Щодо погодження на пленарному засіданні ціни продажу об'єкта при приватизації способом викупу) (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 20.07.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

7. Про визнання незадовільною роботи виконавчого комітету Львівської міської ради (ухвала прийнята на пленарному засіданні 29.09.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

8. Про скасування рішення виконавчого комітету від 31.05.2011 № 561 ( щодо тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення у м. Львові індивідуально по кожному будинку) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 29.09.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

9. Про розгляд протесту прокурора м. Львова від 30.08.2011 № 61 - 2093 вих-11 (щодо вилучення об'єкта з додатоку до ухвали міської ради від 30.06.2011№ 605 “Про затвердження переліку об’єктів комунальної власностім. Львова, що підлягають приватизації способом викупу“),(ухвала прийнята на пленарному засіданні 29.09.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

10. Про розгляд протесту прокурора м. Львова від 30.08.2011 № 61 - 2094 вих-11(щодо вилучення об'єкта з додатку до ухвали міської ради від 30.06.2011№ 605 “Про затвердження переліку об’єктів комунальної власностім. Львова, що підлягають приватизації способом викупу“) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 29.09.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

11. Про розгляд протесту прокурора м. Львова від 30.08.2011 № 61 - 2096 вих-11 (щодо вилучення об'єкта з додатоку до ухвали міської ради від 30.06.2011№ 605 “Про затвердження переліку об’єктів комунальної власностім. Львова, що підлягають приватизації способом викупу“) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 29.09.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

12. Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930 (двоставковий тариф на теплову енергію) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

13. Про скасування рішення виконавчого комітету від 23.09.2011 № 855(скасування рішення виконавчого комітету від 23.09.2011 № 855 “Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування та Порядку проведення технічного аудиту перевізника“) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

14. Про внесення змін до ухвали міської ради від 31.03.2011 № 304 (внесення змін до Регламенту ЛМР) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

5. Про звіти керівників виконавчих органів Львівської міської ради та львівських комунальних підприємств (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

16. Про звіт виконавчого комітету Львівської міської ради (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

17. Про користування ТзОВ “АМ-ЗАХІД“ земельною ділянкою на вул. Володимира Великого, 58 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

18. Про внесення змін до договору оренди землі від 24.03.2009 № Л – 955. (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

19. Про продовження ПП “Захід-експрес“ терміну оренди земельної ділянки на вул. Сихівській, 5 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

20. Про надання згоди ЗАТ “Бавовнопрядильна фабрика“ на зміну цільового призначення земельної ділянки на вул.Б.Хмельницького, 188 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

21. Про погодження благодійному фонду “Нова Галичина“ місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І.Франка, 157 - 157-б (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

22. Про погодження гр. Шевчук М.М. місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І.Котляревського, 53-ф (ухвала прийнята на пленарному засіданні 10.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

23. Про приватизацію способом викупу нежитлового приміщення на вул. Січових Стрільців, 4 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 24.11.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

24. Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.12.2008 № 2311 (зі змінами) для встановлення зупинок громадського транспорту з вбудованими тимчасовими спорудами (зупиночних комплексів підвищеного комфорту). (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 15.12.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

25. Про погодження ПП “Львівінтерсервіс“ місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Кульпарківській, 133-б. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 15.12.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

26. Про користування ПАТ «Львівський іподром» земельними ділянками на вул. Стрийській,133 (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 29.12.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

27. Про затвердження Положення про управління освіти Львівської міської ради, структури управління освіти Львівської міської ради та внесення змін до ухвал міської ради від 06.07.2006 № 94, від 08.07.2010 № 3704 (зі змінами), від 29.09.2011 № 762, від 14.07.2011 № 725 (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 29.12.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

28. Про користування ПП “Вілла Марія“ земельною ділянкою на вул. Пластовій, 10. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.01.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

29. Про користування ОСББ “Камянецька-24“ земельною ділянкою на вул. Кам’янецькій, 24. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.01.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

30. Про продовження ТзОВ “Краківський ринок“ терміну оренди земельної ділянки на вул.Базарній. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.01.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

31. Про погодження гр. Баранецькому Р. Г. місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. П. Шеремети, 27. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.01.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

32. Про погодження гр.Настасюк Л.Ф. місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул.Любінській, 29. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.01.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

33. Про нарахування та сплату орендної плати за землю та земельного податку до міського бюджету м.Львова у 2012 році (ухвала прийнята на пленарному засіданні 16.02.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

34. Про внесення змін до ухвали міської ради від 27.12.2007 № 1419. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 01.03.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).( про внесення змін у додаток до ухвали міської ради від 27.12.2007 № 1419 “Про порядок документообігу проектів ухвал Львівської міської ради“

35. Про користування ТзОВ “Провесінь-Ю.М.М.“ земельною ділянкою на вул. Княгині Ольги, 112. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 01.03.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

36. Про порядок внесення змін до міського бюджету м.Львова. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 22.03.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

37. Про утворення тимчасової комісії з питань зовнішньої реклами у м.Львові. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 22.03.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

38. Про затвердження ТзОВ “Медична клініка “Обласний діагностичний центр“ проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Пекарській, 65. (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 22.03.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

39. Про внесення змін до ухвали міської ради від 26.04.2012 № 1446 “Про внесення змін до міського бюджету м. Львова на 2012 рік“ (щодо погодження проведення бюджетних видатків з відповідною профільною постійною комісією і постійною комісією фінансів та планування бюджету (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 24.05.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

40. Про преміювання окремих працівників виконавчих органів Львівської міської ради (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 24.05.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

41. Про внесення змін до ухвали міської ради від 10.01.2012 № 1142 (щодо погодження проведення окремих бюджетних видатків з відповідною профільною постійною комісією і постійною комісією фінансів та планування бюджету (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 24.05.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

42. Про внесення змін в ухвалу міської ради від 29.12.2011 № 1140 (внесення зміни до ухвали міської ради від 29.12.2011 № 1140 “Про користування ПАТ “Львівський іподром“ земельними ділянками на вул. Стрийській, 133) (Ухвала прийнята на пленарному засіданні 24.05.2011, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

43. Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.12.2008 № 2311 (зі змінами) ) ( внесення змін до Перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм як частини програми комплексного благоустрою території міста) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 12.07.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

44. Про встановлення механізованого атракціону на пл. Святого Теодора (ухвала прийнята на пленарному засіданні 12.07.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

45. Про затвердження гр. Радомській С. Й. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Пекарській, 65-а (ухвала прийнята на пленарному засіданні 12.07.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

46. Про користування ТДВ “Львівагромашпроект“ земельними ділянками на вул. Є. Олесницького, 28 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 12.07.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

47. Про скасування рішення виконавчого комітету від 01.06.2012 № 375 (скасування тарифів на перевезення пасажирів у міському електротранспорті ) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.07.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

48. Про внесення змін до ухвали міської ради від 07.09.2006 № 130 (Про внесення змін до ухвали міської ради від 07.09.2006 № 130 “Про затвердження Положення про управління “Секретаріат ради“)(ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.07.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

49. Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності м. Львова, що підлягають приватизації способом викупу (ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.07.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

50. Про зміну громадській організації “Місійне згромадження імені святих Кирила і Методія“ цільового призначення земельної ділянки і затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. М. Яцкова, 13 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 26.07.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

51. Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2011 рік(ухвала прийнята на пленарному засіданні 20.09.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

52. Про вирішення проблемних питань з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові (ухвала прийнята на пленарному засіданні 14.11.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

53. Про узгоджувальну комісію для вирішення земельних спорів (ухвала прийнята на пленарному засіданні 14.11.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

54. Про користування гр. Шурком А. М. земельними ділянками на вул. П.Куліша, 32 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 14.11.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

55. Про порядок розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові (ухвала прийнята на пленарному засіданні 13.12.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

56. Про внесення змін до ухвали міської ради від 27.01.2011 № 120 (внесення змін до ухвали про затвердження збору за місця для паркування транспортних засобів та плати за паркування транспортних засобів на території м. Львова) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 27.12.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

57. Про встановлення УДППЗ “Укрпошта“ орендної плати за користування нежитловими приміщеннями (ухвала прийнята на пленарному засіданні 27.12.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

58. Про затвердження гр. Панченко Н. І. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Струмок (між будинками № 16-а та № 22) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 27.12.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

59. Про погодження ПП “К Плюс “Наш Дім“ місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Володимира Великого, 12 (ухвала прийнята на пленарному засіданні 27.12.2012, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

60. Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів (ухвала прийнята на пленарному засіданні 07.02.2013, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

61 Про внесення змін до ухвали міської ради від 07.02.2013 № 2080 (про внесення змін до структури виконавчих органів ЛМР) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 11.04.2013, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

62. Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.12.2008 № 2311( внесення змін до Перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм як частини програми комплексного благоустрою території міста) (ухвала прийнята на пленарному засіданні 11.04.2013, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

63. Про надання гр. Маслюк Г.Д. дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на вул. М. Лисенка, 23-б (ухвала прийнята на пленарному засіданні 11.04.2013, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

64. Про продовження суб’єкту підприємницької діяльності – фізичній особі Перкіну В. І. терміну оренди земельної ділянки на перехресті вул. Б.Хмельницького – вул. Кукурудзяної (ухвала прийнята на пленарному засіданні 11.04.2013, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

65. Про затвердження Порядку передачі у короткострокову оренду елементів благоустрою (ухвала прийнята на пленарному засіданні 30.05.2013, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

66. Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930 (двоставковий тариф на теплову енергію)(ухвала прийнята на пленарному засіданні 27.06.2013, зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд).

67. «Про надання гр. Трушу Р.І. дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок на вул. Сянській, 4»;

68. «Про погодження гр. гр. Гургалю В.В., Гургаль Г.В. місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Розточчя (біля будинку № 32)»;

69. «Про надання обслуговуючому кооперативу «Садове товариство «Інкубаторна станція» дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок на місцевості на вул. Малоголосківській»;

70. «Про звіт про роботу виконавчих органів міської ради за 2012 рік»;

71. «Про звіт тимчасової контрольної комісії для перевірки діяльності ЛК АТП №1»;

72. «Про врегулювання питання торгівлі тютюновими виробами у тимчасових спорудах»;

73. «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності м. Львова, що підлягають приватизації способом викупу»;

74. «Про надання в оренду нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу на вул. Шептицьких,45»;

75. «Про внесення змін до ухвали міської ради від 19.05.2011 р. №440» (встановлення атракціонів);

76. «Про скасування рішення виконкому від 05.07.2013 р. № 562» (щодо розміщення пунктів дрібно роздрібної торгівлі баштанними культурами);

77.«Про внесення змін до ухвали міської ради від 07.02.2013 №2080» (внесення змін до структури виконавчих органів ЛМР);

78. «Про утворення тимчасової комісії з питань впорядкування об’єктів польської історичної спадщини у м. Львові»;

79. «Про затвердження гр. Керницькій Д.-Я. А. проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок на вул. Кримській (біля будинку № 91)»;

80. Про погодження гр.гр. Гургаль В.В. Гургаль Г.В. місця розташування земельної ділянки та наданні дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Розточчя (біля будинку № 32).

81. «Про затвердження ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Малоголосківській, 8-д»;

82. «Про затвердження ТзОВ «Епіцентр» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Б.Хмельницького, 188»;

83. «Про затвердження Порядку надання повноважень посадовим особам виконавчих органів міської ради на представництво інтересів міської ради у судових справах з питань, які стосуються виключної компетенції міської ради»;

84. «Про впорядкування зупинок громадського транспорту».

Гал-інфо.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ