Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ITF Lion Cup визначив переможців

У Львові на відкритих кортах палацу спорту «Україна» (вул. Мельника, 18) завершився престижний міжнародний тенісний турнір третьої категорії ITF Lion Cup. В останній день змагань визначилися переможці одиночного розряду серед хлопців та дівчат, а також у парному серед дівчат. Нагадаємо, участь у турнірі взяли 108 тенісистів з 22 країн світу до 18 років.

«Вперше за дев’ять років проведення турніру у Львові участь у змаганнях взяли представники Японії, Перу, Пуерто-Ріко, Мальти та Нової-Зеландії, - бере слово директор турніру Анатолій Стасюк. – Приємно, що географія турніру стає більшою і про наш турнір добре відгукуються спортсмени у своїх країнах, і не тільки в Європі. Не може не радувати те, що Львів – місто європейського рівня і до нас охоче приїжджають іноземці. Важливо також те, що наша команда уже є згуртованою, тому до турніру рівня третьої категорії ми готуємось завчасно. На нас, як на організаторів турніру з світовими очками, випадає кілька серйозних зобов’язань, серед яких проживання та харчування спортсменів основної сітки одиночного та парного розрядів, а також їхніх тренерів. Також повністю під нашою опікою є забезпечення усім необхідним суддівського корпусу. Вважаю, що з усіма навантаженнями ми впоралися на відмінно, тому не дивно, що за свою роботу та організацію змагань отримали схвальні відгуки від учасників змагань, їхніх батьків, тренерів та вболівальників».

В одиночних змаганнях хлопців найсильнішим виявився киянин Павло Шумейко. У фіналі турніру у трьох сетах він обіграв другого сіяного Олексія Крутих. Перший сет київського дербі завершився на користь Крутих – 6:4, однак у другому та третьому сеті Павло Шумейко довів усім, що його недаремно називали «темною конячкою» турніру. Перемігши у другому сеті з рахунком 6:3, Шумейко взяв гору у третій партії, взявши гейм на подачі суперника при рахунку 5:4. В останній партії, здавалося б, усе йшло до тай-брейку, однак Шумейко кілька разів зловив суперника на помилці на власній подачі, і святкував перемогу у вирішальному сеті з рахунком 6:4.

Загалом, Шумейко, не будучи сіяним, доволі рівно пройшов усю турніру дистанцію, до фіналу не програвши жодного сету. Що цікаво, Павло у півфіналі доволі впевнено розібрався з латвійцем Робертсом Гріндвальдсом, який у чвертьфіналі доволі сенсаційно обіграв першого сіяного Кайю Горе з Туреччини – 6:4, 7:6. Шумейко обіграв Гріндвальдса з рахунком 6:3, 6:3.

В одиночних змаганнях хлопців львів’яни особливо не порадували. Ярослав Сокирка програв вищезгаданому Шумейку у першому колі – 1:6, 2:6, а Святослав Ільницький на цій стадії – турку Мустафі Ердугану – 6:4, 6:7, 0:6.

Фінал одиночного турніру серед дівчат хоч і тривав дещо менше, однак був не менш цікавий, аніж у хлопців. У головному поєдинку турніру зустрілися 14-річна харків’янка Дарія Лопатецька та росіянка Ніна Ольяновська. Незважаючи на статус фаворитки, українка розпочала поєдинок не зовсім впевнено. У першому сеті росіянка перемагала з рахунком 3:1, однак в підсумку поступилася на тай-брейку. У другому сеті титулованіша Лопатецька знайшла свою гру і не залишила суперниці шансів на перемогу. Росіянка старалася щось зробити, однак майже в усіх компонентах гри харків’янка була сильнішою – 6:1.

Незважаючи на поразку, росіянка своєю грою залишилася задоволеною, оскільки вихід до фіналу на такому турнірі та поповнення очок до світового рейтингу для неї це, без сумніву, успіх.

В одиночних змаганнях дівчат найбільше порадувала Аліна Цюрпалевич. Вона створила справжню сенсацію турніру, дійшовши до півфіналу. Там Аліна поступилася майбутній тріумфаторці турніру, чемпіонці Європи до 16 років Дарії Лопатецькій – 1:6, 2:6. Такий результат Аліни можна вважати приємною несопдіванкою, оскільки для неї це найуспішніший результат у міжнародних турнірах третьої категорії серії ITF за усю історію виступів.

В основній сітці серед дівчат також виступали львів’янки Марія Подураєва, Анна Гінка та Анна Мартем’янова. Гінка у двох сетах у першому колі поступилася другій сіяній полячці Вероніці Фальковській – 2:6, 6:7, Мартем’янова – у другому колі киянці Валерії Розенковій – 6:2, 3:6, 4:6, а Подураєва успішно пройшовши кваліфікацію, як і Гінка, стала жертвою невдалого жеребу. У двох сетах вона поступилася представниці Перу Кіану Мотосоно – 3:6, 4:6. Остання була третьою сіяною на турнірі.

У змаганнях пар серед хлопців найсильнішими виявилися турок Кайя Горе та поляк Марцін Сковронскі. У фіналі турніру вони без проблем перемогли турецький дует Мерт Алкайя/Берк Ількель – 6:3, 6:2. Найсильнішою парою серед дівчат стали Вікторія Петренко (Дніпро) та Кіана Мотосоно (Перу). У фіналі вони заставили зачохлити ракетку Діану Ходан (Івано-Франківськ) та Дарію Семеністаю (Латвія).

На фото зліва-направо: головний суддя турніру Гліб Пивоваров, фіналіст одиночного турніру серед хлопців Олексій Крутих, переможець одиночного турніру серед дівчат Дарія Лопатецька, переможець турніру серед хлопців Павло Шумейко, директор турніру Анатолій Стасюк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ