Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кого з депутатів ми не побачимо у новому скликанні Львівської міськради

До Львівської міської ради проходять п'ять партій, які розділять між собою 64 депутатських мандати.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

За попередніми підрахунками розкладка політичних сил у новій Львівській міській раді виглядатиме так: "Європейська Солідарність" отримає 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Гал-інфо підготувало список тих депутатів Львівської міської ради, яких ми ймовірно не побачимо у новому скликанні.

У новій раді ми не побачимо фракцію «Громадянської позиції», яка не змогла подолати 5% бар’єр.

Зокрема, не буде у новому скликанні найстаршого депутата ради 70-річного Юрія Кужелюка, який був депутатом ЛМР починаючи з 2002 року. Перед тим, у 1998 році, він був обраний депутатом Львівської обласної ради.

Також до ради не потрапив і чинний секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило. Не буде у раді і депутатів «Громадянської позиції»: Ігоря Ваня, Романа Іванціва, Назара Палідовича, Ірини Сердюк, Олега Сорочкіна та Анни Мармуляк.

Нагадаємо, що Анна Мармуляк у 2015 році стала депутаткою від «Народного контролю», але потім перейшла у фракцію «Громадянська позиція».

Оновлена ЛМР: орієнтовний перелік депутатів

Не буде також і фракції Українське об'єднання патріотів «УКРОП»: Іван Гринда, Любомир Босаневич, Богдан Гула, Ігор Телішевський.

Нагадаємо, що Ігор Телішевський балотувався на посаду міського голови. У попередній каденції він керував депутатською комісією архітектури, містобудування та охорони історичного середовища.

Від фракції ВО «Свобода» у новій раді ми не побачимо Андрія Рікоту, Андрія Карбовника, Адріяна Гутника, Тараса Гупала, Мар’яну Батюк, Дмитра Чуниса.

Не буде й фракції «Народного Контролю», але буде фракція партії «Варта».

Від партії «Варта» до ради пройшли депутати «Народного контролю» Валерій Веремчук, Тарас Ворко, Ірина Оршак. Також від «Варти» пройшов Ігор Зінкевич, який раніше був у фракції «Укропу».

Ще один депутат «Народного контролю» Михайло Дідух став депутатом нового скликання від «Європейської Солідарності».

Натомість у раді ми не побачимо Віталія Свінціцького, який був у фракції «Народний контроль», але на цих виборах не йшов до міської ради. Він балотувався на посаду голову Лопатинської ОТГ.

Дещо зміниться склад фракції «Європейська Солідарність», яка цього року перемогла на місцевих виборах у Львові.

У Львівській міській раді ми не побачимо Григорія Козловського, який за результатами цих виборів став депутатом Львівської обласної ради.

Також не буде у міській раді депутатів Володимира Ропяка та Віталія Свіщова.

Додамо, що Віталій Свіщов після перемоги на виборах у 2015 році був наймолодшим депутатом минулого скликання. На момент обрання йому був 21 рік. У раді він був керівником депутатської комісії культури, молодіжної політики та спорту.

За результатами цих виборів багато депутатів втратила «Самопоміч», яка у 2015 році перемогла на виборах у Львові.

У новому скликанні ми не побачимо Любові Давидович, Орисі Богун, Андрія Дворакевича, Богдани Зубрицької, Тетяни Іванів (очолювала комісію гуманітарної політики), Максима Коляду, Ігоря Коронкевича, Володимира Крицака, Христини Паньків, Андрія Пундора (очолював комісію конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва), Оксани Рубай, Ігоря Стояновського, Олега Шміда і Олега Березу, який на цих виборах балотувався від «Слуги народу» і програв.

Також не буде у раді Тараса Кльофи, який балотувався на міського голову Львова від партії «Слуга народу».

Депутатки від «Самопомочі» Олена Пасевич та Ольга Посипанко були обраними до нової ради від партії «Європейська Солідарність».

Не змогла подолати бар’єр «Українська галицька партія», яка не буде представленою фракцією в раді.

Керівник фракції Тарас Чолій на цих виборах був обраний депутатом Львівської обласної ради.

Не побачимо у новій раді депутатів  Мирослава Данилківа, Ігоря Дяковича та депутатки Юлії Гвоздович, яка балотувалася на посаду міського голови Львова. У раді попереднього скликання вона керувала комісією законності, депутатської діяльності та свободи слова.

Нагадаємо, що вибори депутатів попереднього скликання відбулися 25 жовтня 2015 року. Тоді до Львівської міської ради пройшли 7 партій: Об'єднання «Самопоміч» — 24 мандатів (37.5%), Блок Петра Порошенка «Солідарність» — 10 мандатів (15.63%), Всеукраїнське об'єднання «Свобода» — 8 мандатів (12.5%), Громадянська позиція — 7 мандатів (10.94%), Громадський рух «Народний контроль» — 6 мандатів (9.38%), Українське об'єднання патріотів — УКРОП — 5 мандатів (7.81%), Українська Галицька партія — 4 мандати (6.25%).

За попередніми даними опрацьованих 99,4% виборчих протоколів, результат виборів такий: «Європейська солідарність» - 30,8%, Об’єднання «Самопоміч» – 19,6%, партія «Голос» - 8,97%, «Варта» – 7,03%, ВО «Свобода» – 6,79%.

«Українська галицька партія» набирає лише 4,59%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ