Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

“Куди мчить експрес?”: міжнародний гросмейстер зі Львова презентував книгу

Нова книга міжнародного гросмейстера Адріана Михальчишина стала продовженням його попередньої однойменної збірки статей, яка вийшла друком у 2018 році.

Фото: Пресцентр ЛНУ

12 січня 2024 року у Львівському шаховому клубі відбулась зустріч автора з товариством, протягом якої присутні змогли дізнатись більше про нову книжку. Зокрема, до неї увійшли статті та кореспонденції, які публікувалися протягом останніх п’яти років у різних львівських виданнях. Сам ж автор визначає зібрання цих текстів як книгу своїх роздумів та оцінок. В анотації до збірки також зазначено: “Плин часу міг дещо скоригувати оцінки і висновки публікацій, проте вони залишаються виразниками тогочасних проблем, своєрідними документами доби на шляху українського державотворення”. 

Адріан Михальчишин так окреслює назву книги: “Коли я собі уявляю розвиток, як процес, як іде час, як ідуть події, то я порівнюю їх з “експресом”. Перша назва була загадкова, з трьома крапками - “Куди мчить експрес…”. Тепер є вже питання конкретне - куди ж він мчить? Кожен сам повинен  оцінювати, думати, куди мчить експрес тієї історії, тих подій в нас, на наших рубежах, тих подій в головах, у суспільному просторі. Куди ж він мчить? Я хотів би сказати, та ми маємо самі дати відповідь”.

Фото: Пресцентр ЛНУ

Книга “Куди мчить експрес?” складається з кількох розділів на різні теми, як-от: суспільно-політичні явища, мова, маловідомі визначні українські постаті, український спорт. Адріан Михальчишин пропонує своїм читачам тексти не лише філософського та історичного спрямування, але й аналітичного. Протягом презентації книги гросмейстер приділив значну увагу питанню розвитку освіти у вищих навчальних закладах, залучення молоді до міжнародних геополітичних процесів. Також автор критикує лівосоціальні рухи у суспільстві, відсутність ініціативи громадян у вивченні історії, заняттях спортом тощо.

Додамо, що під час презентації присутні мали нагоду придбати книгу “Куди мчить експрес?” із підписом автора. Усі кошти будуть перераховані на рахунок патронатної служби “Янголи Азову”, яка опікується бійцями 3-ої окремої штурмової бригади ЗСУ та 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» НГУ..

Підготувала Марічка Твардовська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ