Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Боротьба за межі Львова

Учора, 9 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради заслухали інформацію Львівської міської ради про підготовку проекту рішення щодо меж міста Львова. Однак депутатам забракло голосів для того, щоб заслухану інформацію взяти до відома.
Фото з Zaxid.net.

Доповідаючи, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин департаменту містобудування Львівської міської ради Сергій Коровайник, розповів, що Львів межує з 18 населеними пунктами. З них 14 погодили межі. А 4 так і не дали своєї згоди.

Йдеться про Рясне-Руска, Малехів, Грибовичі та Винники.

«Ми жодних територій не вилучаємо. Розширення Львова йде за рахунок земель Пустомитівського району і всі погодження ми маємо», - сказав Сергій Коровайник.

Він також наголосив, що межі Львова затверджували ще за часів Радянської України і графічних зображень немає.

Натомість голова профільної комісії Львівської облради Володимир Саган розповів, що напередодні комісія заслухала інформацію Сергія Коровайника.

«Комісія інформацію заслухала, але до відома не взяла. Це була усна інформація. Депутатам не роздали навіть інформаційної довідки з усіма нюансами по різних межах з населеними пунктами. Ми розуміємо, що Львів це одна третина області. Ідеально було б якби мер був і спілкувався з нами та представниками цих населених пунктів, адже це питання майбутнього Львова», - сказав Саган.

Він назвав комісію «емоційною» і додав, що не відчувається підтримки в цьому питанні від депутатів Львівської облради, які були обрані від Львова.

За його словами, є технічні питання погодження меж Львова, які треба виправити, адже досі немає згоди від чотирьох насе5лених пунктів.

«Ще одна проблема – це відсутність комунікації влади Львова з суміжними територіями. Справа у тому, що місцеві ради не проти встановлення меж Львова, але треба шукати компроміси. Львівська міська рада пропонує затвердити межі, а там, де є конфліктні ділянки, залишити існуючі з 1988 року межі, але жодного документального підтвердження цим межам нема», - сказав Саган.

Своєю чергою Сергій Коровайник заявив, що відповіді на усі зауваження скоро надійдуть на комісію і додав, що графічні матеріали дійсно відсутні.

Голова Львівської облради Олександр Ганущин сказав: «Усі зрозуміли наскільки є неготові документи».

Депутат Михайло Ковалик зазначив, що владі Львова потрібно працювати з місцевими громадами і не роздавати порожніх обіцянок.

«Нагадаю, що свого часу мер Львова обіцяв в Рясне-Руська збудувати школу і до цього часу нічого немає».

Він також наголосив, що не можна керуватися лише інтересами великої громади, при цьому нехтуючи інтересами маленьких громад, які із нею межують.

Сільська голова Рясне-Руська Емілія Смокоровська заявила, що питання меж Львова існує вже 28 років. Вона також звинуватила владу Львова у маніпуляціях.

«Ще за Радянської України була встановлена межа. Та межа, яку зараз показують, як чинну – це межа, пропонована Львовом. Кадастрова карта повинна вироблятись на підставі документів, а не довідок», - сказала вона.

Олександр Ганущин заявив, що міська влада жодного разу не подавала проекту рішення.

«І зараз знову жодного проекту рішення немає», - сказав він.

Сергій Коровайник спробував йому заперечити.

«Якби ви принесли хоча б проект рішення! Я сьогодні для вас витягую це питання», - сказав Ганущин.

Він запропонував депутатам прийняти інформацію до відома, доручити розробити проект рішення та виправити усі неточності.  

Однак депутати не підтримали цих пропозицій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ