Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівщини «нащупають» варіант меж Львова

На сесії Львівської обласної ради, 8 листопада, депутати слухатимуть інформацію про затвердження меж Львова. Таке питання учора, 31 жовтня, під час засідання президії Львівської облради запропонував заслухати перед схваленням змін до Перспективних планів спроможних громад Львівщини заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

За його словами, 31 жовтня відбулася зустріч керівництва області із очільниками міста, зокрема, із секретарем Львівської міської ради Анатолієм Забарилом. Під час зустрічі було вирішено заслухати це питання у форматі інформування депутатів Львівщини. Доповідатиме з цього питання буде начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради, в.о. директора департаменту містобудування Сергій Коровайник.

«Зараз ми нащупуємо варіант, щоб затвердити межі Львова», - сказав Володимир Гірняк.

Президія погодилася, що інформацію з цього приводу потрібно заслухати одним із перших питань на сесії.

Водночас під час брифінгу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин в коментарі журналістам заявив, що ситуація щодо затвердження меж Львова у ЗМІ подається часто маніпулятивно.

За його словами, мерія Львова має проявити ініціативу, має бути поданий проект рішення.

Водночас він зазначив, що обласна рада вже висловила свої зауваження і мерія цими зауваженнями юридичного управління ЛОР вже володіє.

Олександр Ганущин зазначив, що незбіг був в частині включення до меж Львова Рясне-Руська, адже згоди сільської ради з цього приводу не було.

«Була зустріч із міським головою Львова, і він погодився це питання зняти», - сказав Ганущин.

Він також зазначив, що Львівська обласна рада зацікавлена поставити крапку в цьому питанні. Як тільки з’явиться оновлений проект рішення його опублікують на сайті обласної ради і після 30 днів його розглянуть на сесії.

Фото - gazeta.lviv.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ