Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На узбережжя південної Австралії викинуло гігантську загадкову рибу

На узбережжі південної Австралії рибалки сфотографували гігантську рибу, знімки стали широко популярними в соцмережах. Про це повідомляє ВВС Україна.
Група рибалок знайшли на березі дивне створіння

Експерти прийшли до висновку, що це риба-місяць (Mola mola), яка є найбільшою за масою кістковою рибою у світі. Її довжина - 1,8 метра.

Спочатку рибалки сприйняли її за великий шматок дерева, каже Лінетт Грзелак, яка розмістила фото свого друга у Facebook.

"Я не знала, що це насправді, поки не погуглила рибу-місяць", - сказала вона BBC.

Жінка розповіла, що її партнер Стівен Джонс багато років рибалив, тому "знав про цю рибу, але ніколи не бачив її в реальному житті".

"В результаті рибалки зробили фотографії. Він сказав, що це було надзвичайно важко, а шкіра цієї рибини була шорстка та груба, як у носорога".

Пізніше рибина відійшла назад в океан, повідомила пані Грзелак.

"Середній розмір"

Риба-місяць є найважчою у світі кістковою рибою і водиться в помірних морських водах.

Її особливістю є велика, притуплена голова, непропорційно малий рот, а також довгі спинні та анальні плавники.

Один експерт сказав, що знайдена риба виявилася дещо меншим прикладом цього виду, адже вона може виростати понад 4 метри в довжину і важити понад 2,5 тонни (2500 кг).

"Рибина, імовірно, середнього розміру, адже вони можуть бути майже вдвічі більшими", - сказав Ральф Фостер з Південно-австралійського музею місцевій телерадіокомпанії.

Вони безпечні для людей, але коли вони плавають в прибережній смузі, то їм можуть сприйняти за акул.

Відомо, що в Австралії такі риби завдають шкоди човнам через свій розмір.

Зокрема, минулого року в Сідней одне з суден, яке брало участь у яхтових перегонах, залишило змагання після удару об рибу-місяць.

Також нещодавно ця рідкісна риба з'явилася на пляжі у Каліфорнії. Вона збентежила вчених, які не могли зрозуміти, як види з південної півкулі відійшли так далеко від своїх вод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ