Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Юрій Томин: Перемога над "ПАОКом" - нова сторінка в історії клубу

Федерація волейболу України зважилася на вольове рішення: чемпіонат завершено, а от чемпіона немає, як і підсумкових місць клубів. Про такий розвиток подій, матчі в єврокубках та проведення часу на карантині "Гал-Інфо" розповів діагональний ВК "Кажани" Юрій Томин.
Федерація волейболу України

Юрію, цей розіграш волейбольної Суперліги спочатку призупинили, а потім і взагалі завершили достроково. Чемпіона теж не визначили, як і місця команд. Чи можна сезон без плей-оф назвати повноцінним?

З однієї сторони так, адже ми встигли зіграти регулярний чемпіонат, тобто кожна з команд була в рівних умовах. Якщо подивитися на іноземні чемпіонати, то це вдалося далеко не всім. Але й сприймати такий усічений варіант змагального сезону за повноцінний теж важко.

Наскільки команду здивувало рішення Федерації волейболу України достроково завершити чемпіонат? Чи вважаєте таке рішення правильним?

Чесно зізнаюся, що ми розуміли до чого все йде. Було лише запитання стосовно підсумків: залишити командам ті місця, на яких вони завершили змагання або ж обійтися без переможця та призерів. Шляхом голосування був обраний другий варіант, як і в багатьох інших чемпіонатах. Що ж рішення вже прийнято.

Чи можуть «Кажани» занести цей сезон собі в актив?

До позитивного однозначно можна віднести виступи у єврокубках. Чого лише вартує гра у Греції з золотим сетом. Хороший рівень продемонстрували вдома з представником німецької Бундесліги. Також на рівні була гра в чемпіонаті України. Хоч і програвали, але залишилися на першому місці аж до припинення Суперліги.

Як оціните виступи у Кубку ЄКВ? Чи все вдалося, що було заплановано?

Щодо плану, то він може бути лише один: виходити і демонструвати хорошу гру. Навіть, якщо поступатися, то робити це достойно, в боротьбі. Хороший рівень суперників допоміг нам отримати неоціненний досвід та вирости. Можливо, могли би краще виступити в 1/8 проти «Hypo Tirol AlpenVolleys HACHING», але добирання на виїзну гру перетворилося на цілу пригоду. Через шторм, який був у Європі долетіти до місця призначення не вдалося. Цілу ніч добиралися до місця призначення автобусом. Тож виступили там гірше, ніж могли би.

Матч сезону для «Кажанів» – грецький матч з «ПАОКом»?

Так, справді. Ця гра стала, як особисто для мене, так і для команди, якщо не найкращою, то точно найбільш пам’ятною. Відігратися після домашньої поразки на виїзді дорогого вартує. Думаю, що цим ми вписали нову сторінку в історію «Кажанів».

Який тоді найгірший матч в сезоні? Чому?

Не найгірший, а, мабуть, найбільш прикрий. Мова йде про півфінал Кубка України з житомирською командою «Житичі». Одна справа програти в чемпіонаті: так, це теж неприємно, але на дистанції ти можеш надолужити втрачене. А тут все: поразка = припинення боротьби за трофей.

Перемога «Житичів» в Кубку України – сенсація?

Якщо говорити про це, зважаючи на увесь турнірний шлях, то можливо. Якщо ж лише про фінальний матч, то ні – все закономірно. Ми розуміли, що після того, як житомиряни пройшли нас у півфіналі вони візьмуть кубок.

Які зараз плани, зважаючи на те, що чемпіонат завершено? Чим займаєтесь на карантині?

Поки що немає точної інформації про поновлення тренувального процесу, адже не зрозуміло скільки ще триватиме карантин. Мені пощастило, що я живу в приватному секторі, тож можу спокійно вийти на вулицю на пробіжку чи ж просто щось зробити біля дому. Адже робота завжди знайдеться. Ще й погода зараз сприяє тому, аби займатися спортом. А от тим, хто живе у квартирі пощастило менше. Я ж виходжу в люди раз у три дні – закупитися продуктами в магазині.

Чи є зараз дати початку нового сезону?

До нього ще достатньо багато часу. Знаю, що зараз мали би бути матчі збірних, але їх скасовують. Поки важко прогнозувати скільки ще така ситуація триватиме, але хочеться, аби карантин завершився якнайшвидше. Тоді початок нового сезону точно буде за графіком – вже у серпні-вересні.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ