Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Подвійні стандарти Президента, або Москаль і цицьки

Як казав колись один чиновник-цар: «Я – господар свого слова! Хочу – даю слово. Хочу – забираю свої слова назад». Але слово – не горобець, вилетіло – не зловиш. Москаль, і то не один, на цьому попікся.

Ще немало чиновників попеклося, скажімо так, на цицьках. От недавно пан Порошенко з дружиною, як звичайний українець, вирішив злітати до австрійської столиці на каву. Але перед славною Віденською оперою його зустріла активістка «Femen». І вже настрій на балю було зіпсовано.

Дмухаючи на холодне та очікуючи позавчора Президента України в Оболонському суді, поліцейські вирішили виявити серед журналісток можливих прихильників «Femen». Кажуть, одну пані змушували задирати верхній одяг і демонструвати відсутність написів на тілі. Цікаво, чому не додумалися шукати ексгібіціоністів серед журналістів-чоловіків?!

Журналістка публічно обурилася, і прес-секретар Президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці у «Фейсбуці» від імені Петра Порошенка змушений був назвати дії силовиків неприпустимими. «Просимо вибачення у всіх журналістів і чекаємо на результати службового розслідування», – написав Цеголко. І відразу всі силовики вкупі з УДО почали віднікуватись, що буцімто ніхто такої команди не давав, а поліція швиденько розпочала службове розслідування. Якби Цеголко нічого не написав (хоча міг би й Порошенко особисто щодо цього висловитися), то правоохоронці промовчали б?

Мовчить Президент і про хамську поведінку свого закарпатського голови облдержадміністрації Геннадія Москаля. Цей чиновник найвищого рангу з трибуни сесії обласної ради облаяв свою колегу з уряду, в. о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун. Фактично все вище керівництво держави на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом закликали Москаля попросити вибачення в жінки, однак той уперся, мов теля, і не вважає себе винним.

У нормальній європейській та правовій країні такий чиновник уже згорів би з сорому і подав би у відставку (хоча такого «москальського» хамства там уявити складно). Або його звільнили б з посади за порушення етичних норм та положень законодавства про державну службу. Але не в нас. Москаль є москаль. Чи в Африці, чи в Закарпатті. Тому так до нас і ставляться у світі. Так і живемо. Тлумлені москалями і «Femen».

А Президент України мовчить. Хоча міг би одним розчерком пера звільнити «губернатора»-хама і продемонструвати свою відданість високим стандартам європейської політики. Але, як кажуть у народі, яке їхало, таке й здибало.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ