Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 7 млн грн – на реконструкції очисних споруд Турки

На Львівщині у місті Турка існувала, здавалося б, звичайна проблема: необхідність реконструкції очисних споруд каналізації. Та у цьому конкретному випадку вирішення проблеми покращило б екологічну ситуацію не лише у місті, а у регіоні в цілому. Поверхневі води на Львівщині забруднювались через аварійний стан очисних споруд. Як наслідок – забруднення однієї з найкрасивіших річок України Дністер.

Разом з головою Турківської міськради Геннадієм Когутом ми почали здійснювати поступові кроки для отримання фінансування на усунення проблеми зі всіх рівнів бюджету.

За 2 роки (вирішувати проблему ми почали з 2015-го року) було направлено безліч депутатських звернень: Міністру фінансів, заступнику Міністра екології та природних ресурсів, першому заступнику голови Львівської облради, голові Львівської облдержадміністрації, голові Львівської облради. У зверненнях я наголошувала на соціальну значимість проекту та важливість охорони навколишнього середовища. Адже на момент відправлення звернень історія із забрудненням тривала вже 5 років.

І цікаво, що й проектно-кошторисна документація проекту була виготовлена ще попередніми очільниками Турки, але протягом 3-х років люди тільки й чули: «Є недоліки. Проект у незадовільному стані. У фінансуванні відмовлено».

На щастя, внаслідок кропіткої роботи недоліки поступово усувались. Вже на початку 2016 року проект набув права на участь у відборі регіональною комісією, яка обирала  претендентів на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку за рахунок бюджетної програми «Здійснення природоохоронних заходів». Після цього проект був включений Мінприродою України до плану природоохоронних заходів на поточний рік за бюджетною програмою «Здійснення природоохоронних заходів».

Як результат майже дворічної роботи – виділення коштів на вкрай необхідний для Турки проект реконструкції очисних споруд каналізації. З обласного бюджету – 1 мільйон гривень. З міського бюджету – 500 000 тисяч гривень. І з державного бюджету – 6 283 265 гривень.

Хочу подякувати всім, завдяки кому виконання проекту стало реальністю. Окрему вдячність висловлюю Міністру фінансів України Олександру Данилюку та голові Турківської міськради Геннадію Когуту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ