Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Про "нову" російську базу поблизу Камянськ-Шахтинського

Нещодавно в інтерв’ю Reuters начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко продемонстрував супутникові знімки, як доказ розміщення російських танків Т-62 М на відстані 18 км від українського кордону.

Супутникові знімки, які були зроблені в листопаді цього року, опублікувало видання Defence Blog. На знімках зафіксовано танки на військовій базі на околиці Кам’янськ-Шахтинського Ростовської області РФ.

Повідомляється, що важка бронетехніка зафіксована на новій російській військовій базі поблизу Кам"янськ-Шахтинського. "Зображення показують сотні основних бойових танків, таких як Т-64, а також Т-62М, в той час як тисячі військових вантажівок, артилерійських систем", - йдеться у повідомленні видання.

https://ua.112.ua/…/suputnyk-zafiksuvav-sotni-rosiiskykh-ta…

Варто зазначити, що ще 22 червня 2014 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" оприлюднив інформацію про рух колони важкої бронетехніки з Кам"янськ-Шахтинського ( РФ) в бік українського кордону.

"До складу колони входять танки Т-64 і БТРи. Сама колона розтягнулася на 2 кілометри", - йшлося у повідомленні.

https://gazeta.ua/…/_do-ukrayini-z-boku-rosiyi-ruha…/565408…

18 серпня 2014 року журналісти провідного новинного каналу Польщі tvn24.pl показали в прямому ефірі пересування російської важкої техніки в бік кордону з Україною.

https://www.youtube.com/watch?v=s6c8ADj8yhs

10 листопада 2014 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив, що з території Росії, з м. Кам‘янськ-Шахтинського Ростовської області, на територію України увійшла колона військової техніки 56-ої окремої десантно-штурмової бригади, постійне місце дислокації якої - м. Камишин Волгоградської області.

https://www.unian.ua/…/1007719-v-ukrajinu-z-rf-zayshla-kolo…

14 грудня 2014 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив про те, що в районі Кам"янськ-Шахтинського (Ростовська область, РФ) розквартировані підрозділи (окремий десантно-штурмовий батальйон) 61-ї окремої Червонопрапорної бригади морської піхоти Північного флоту (місце постійної дислокації - Супутник, Мурманська обл.)

13 лютого 2015 року ГІ "Права Справа" оприлюднює маршрут пересування російської важкої бронетехніки з території РФ на територію України, а саме:Кам’янськ-Ша́хтинський (РФ) - Донецьк (РФ) - шахта "Північна" Суходільськ - Краснодон - Луганськ.

22 травня 2015 року ГІ " Права Справа" оприлюднює інформацію, що в районі Кам"янськ-Шахтинського розквартировані підрозділи 20-ї окремої гвардійської мотострілецької Прикарпатсько-Берлінської Червонопрапорної ордена Суворова бригади (місце постійної дислокації - Волгоград).

https://glavred.info/…/319224-voennyy-ekspert-nazval-podraz…

Примітно, що інформація ГІ "Права Справа" щодо присутності підрозділів ЗС РФ в ОРДЛО була підтверджена на вищому офіційному рівні.

В ефірі телеканалу "112 Україна" Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що друга батальйонно-тактична російська група - 20-я окрема мотострілецька бригада 49-ї армії зараз знаходиться в місті Сніжному. "Десантно-штурмова бригада - зараз знаходиться в місті Луганськ. 155-я бригада морської піхоти з дислокацією у м. Владивосток, 61-а бригада морської піхоти з міста Супутник Мурманської області ", - зазначив він.

За інформацією місцевих джерел, у червні 2018 року з території Ростовської області (РФ) на територію тимчасово окупованих районів Луганської області були передислоковані окремі частини 7-ї окремої гвардійської Червонопрапорної орденів Кутузова, Суворова танкової бригади. Місце постійної дислокації - м. Чебаркуль, Челябінська область(РФ).

В районі тимчасово окупованого селища міського типу Бірюкове Свердловського району Луганської області був розквартирований підрозділ ЗС РФ загальною чисельністю до 90 чоловік. Крім живої сили було зафіксовано присутність важкої бронетехніки – танків Т-72 у кількості 25 одиниць. За інформацією місцевих джерел ГІ “Права Справа”, загальне керівництво підрозділом здійснює підполковник ЗС РФ Мірзахметов Салават, башкир за національністю.

https://censor.net.ua/…/vyina_na_donbas_poblizu_okupovanogo…

Нагадаю, у Міжнародному суді ООН у Гаазі наразі тривають слухання позову України проти Росії з метою покарання останньої за агресію проти українського народу.

Дмитро Снєгирьов


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ