Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У США відбулася «Біла революція»

Ми стали свідками історичної події, яку мало хто передбачав. Соціологи та експерти твердили, що переможе Гілларі Клнтон, а переміг багатій Трамп. Без досвіду державного управління, але який своїм популізмом відобразив нові «тренди» американського суспільства. Що це означає для світу та України?

«Біла Америка» об’єдналася навколо Дональда Трампа у своєму протесті проти невдалої, на їх думку, внутрішньої політики демократів на чолі із Обамою щодо мігрантів, витратної  соціальної політики, яка підтримує ледарів, мігрантів та «інших  нероб». Це протест проти невдалої зовнішньої політики, яка спричинилася до мусульманських терактів у США (теракти братів Царнаєвих, вихідців із Росії). Це протест проти дорогої медичної реформи. Як наслідок, адміністрація Трампа жорсткіше проводитиме  міграційну політику  і підсилить роль спецслужб всередині країни у боротьбі із тероризмом.

Спецслужби США «злили» демократів, «підігруючи» Трампу , тому що вважають , що він буде сильним президентом.

Соціологи не вгадали результат, тому що не передбачили того, що надійна партійна система «від дверей до дверей» республіканців змобілізує на кілька відсотків вищу явку виборців республіканців. Окрім того, за  логікою, після подвійного терміну президенства демократа (Барак Обама) настає термін президенства другою опозиційної партії –  республіканця Дональда Трампа.

Катастрофи не сталося, але чекатимемо на зміни у внутрішній та зовнішній політиці США. Дональд Трамп не має досвіду у міжнародній політиці, тому буде орієнтуватися на партійних-республіканських експертів, які підтримують Україну. Звичайно, будуть жести та дії, направлені на дискусію з Росією, будуть спроби домовитися із Путіним , захищаючи інтереси США. І якщо Дональд Трамп  справді хоче зробити США знову великою державою, то нескладно зробити прогноз, чим такі дії закінчаться, адже Росія ніколи не виконує домовленостей, які суперечать її інтересам.

Зовнішньополітичне становище України на сьогодні погіршилося. Але, думаю, не надовго. У нас можуть бути ініційовані дії на дочасні вибори і Президента і Верховної Ради, і все тут залежатиме від настроїв людей.

Трамп у передвиборчій кампанії та Трамп-президент, це дві різні людини. Я очікую від нього несподіванок, сюрпризів та багато скандальних історій. Буде цікаво.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ