Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Відновлювана енергетика у Львові, як складова Lviv Smart City

Жити львів’янам у своєму місті сьогодні вкрай важко, адже 70% коштів сім’ї витрачаються на комунальні послуги.

Ціни на газ, електроенергію, водопостачання щороку зростають, а зарплати, на жаль, ні. До прикладу, якщо порівнювати ціни на газ у 2017 і 2018 роках, то вони до осені зростуть на 62%, електрика на 26%, а заробітна плата лише на 16%. В такий спосіб, маючи зарплатню майже 3800грн, на комунальні послуги доведеться віддати близько 3 000 грн, добре якщо в сім’ї двоє працюють, а що робити тим у кого немає підтримки?! Що ж стосується зовнішніх факторів комфорту, щоб побачити усі реалії не потрібно далеко ходити. Вийшовши на вулицю, що ми бачимо:

  • Транспорт - паливо затратне і екологічно небезпечне. Викиди вихлопних газів отруюють наше повітря.
  • Тепло - газ дороговартісний
  • Освітлення - ліхтарі вимикають з метою економії. Вночі ходити небезпечно.
  • Інфраструктура веде до втрат часу, енергії та коштів.

Львів є некомфортним для своїх мешканців, і це нажаль факт!

Старовинне, архітектурне місто має взяти курс на перехід на 100% використання альтернативних джерел енергії. Це питання днями ми обговорювали на німецько-українській конференції відновлюваної енегетики у Львова. І вкотре переконуюсь, ресурсів достатньо, все що залишається зробити це створити - місто, де кожен львів’янин відчуватиме себе комфортно. І ми зможемо це зробити, якщо почнемо поєднувати зусилля бізнесу, влади і науки. Зміни до законодавства невід’ємна складова. Безперечно, такі зміни потребують великих капіталовкладень, тому наступне, що потрібно - це інвестиції. Також важливо доносити інформацію до населення, щоб люди знали, яка від цього користь. Ну і найголовніший аспект - це навчитися поєднувати та використовувати альтернативні джерела енергії, а саме вітер, сонце, воду і землю.

“Ідея міста” у своїх програмах пропагує і розвиває тему відновлюваної енергетики в Україні, зокрема у Львові. Адже сонячні, вітрові, гідро- та електростанції  - наше майбутнє, наш розвиток і наші кошти. Перехід до відновлюваної енергетики не тільки заощадить витрати львів’ян на енергетику, а й покращить екологічну ситуацію у місті, скоротивши свої витрати, що є на користь львів’ян. Львівщина сьогодні активно розвиває цей напрямок економії і щороку ми відкриваємо нові види енергозберігаючих технологій. Проект “Ідея міста” у свою чергу пропагує ідею переходу на альтернативні джерела енергетики серед населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ