Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори без вибору для українців

Петро Порошенко чи Юлія Тимошенко? Українці вкотре мають вибір без вибору. Два відомі прізвища, всі решта або нерозкручені, або фейкові кандидати.

Чи повірить народ у співака Святослава Вакарчука – можливо. Сам Вакарчук відхрещується від своєї участі у виборах, але політтехнологи, які вигадали цього технічного кандидата, всеодно його далі «піарять» для підтримки на «слуху».

Альтернативні сили на виборах-2019 можуть бути представлені лише у якості технічних кандидатів, які пізніше «злиють» голоси за домовленостями. Чи насправді змінюються прізвища від виборів до виборів у бюлетенях українців? Останніми роками ні. Чому так ствердно?! Проаналізуймо соціологію. 

12,1% виборців готові підтримати львів’янина, лідера групи «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука. Трошки більший відсоток в Юлії Тимошенко – 14,4 і лідером серед опитаних став чинний президент – Петро Порошенко, до якого прихильні 16,1%. Такі цифри нам подає група експертів: Центр досліджень "Социс", Київський міжнародний інститут соціології, Соціологічна група "Рейтинг" та Центр Разумкова. Електорат не бачить альтернативи, а тому голосує за політиків, які присутні на політичній арені близько 20 років. Звичайно, в опитуванні зазвичай зацікавлені відповідні політтехнологи та соціологи штабів, і тому, до списку кандидатів потрапляють не усі. Відтак, і у виборця, і в інтерв’юйованого картина неповна, і м’яко кажучи неповноцінна – проте така як треба. Звідси навіювання результатами опитування – нема кандидатів, окрім тих яких вибрав народ! Чи це так насправді?!

Яценюк не заявляє про президентські амбіції, а Вакарчук навіть записав відео звернення своєї відмови від участі у перегонах. То чистої води маніпуляція?!

Попри втішні для Порошенка результати соціологічних опитувань, рівень недовіри до нього серед населення України сягнув критичної позначки - 74%. Більший антирейтинг серед усіх керманичів часів незалежної України мав тільки Віктор Янукович, який через тотальне невдоволення людей так і не дочекався кінця свого президентського терміну. Схоже на те, що Тимошенко і Порошенко грають практично на одному демократичному електоральному полі, але «Батьківщина», в силу «древності» партії та чітким структурним підрозділам, має сильніші позиції, у той час як технократи бізнес структури БПП свій електорат так і не визначили. Правильною є думка, що серед пропрезидентських виборців є прихильники і Вакарчука, і Кличка, і саме цей факт дає можливість чинному президенту отримати беззаперечну перемогу у другому турі, вразі боротьби між ним і технічним кандидатом,адже хто відмовитья на користь чиного Президента.  

Що ж стосується Тимошенко, то її таємниця технічного кандидата наразі незрозуміла, чи то «Міхо» вийшов з під контролю, чи є інший козир?! Та допоки в Україні немає альтернативних сил, які б змогли завоювати електорат, маємо вибори без вибору. Виборча система змінюється лише на папері, в реальності залишаються ті ж обличчя, бренди, спонсори.  Одним словом результати відомі задовго до виборів, вибори без вибор!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ