Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

101 сезон Заньківчани розпочали участю в європейському фестивалі TRANS/MISJE

Театр імені Марії Заньковецької отримав запрошення для участі в винятковій події – міжнародному фестивалі мистецтв TRANS/MISJE. Жешув – Кошице – Острава – Дебрецен – Львів – Тракай – театри цих міст із різних країн підписати угоду про участь у проекті.

Міжнародний мистецький фестиваль TRANS/MISJE створений з ініціативи театру імені Ванди Сємашкової в Жешуві, а також закордонних партнерів: театрів Словаччини, Чехії, Угорщини, України та Литви, а також Музею Замку в Ланьцуті в якості почесного партнера. Проект сконцентрований на презентації різноманітних театральних форм (театр танцю, ляльковий театр, опера, перформанс), а також інших галузей музики, танцю, малярства, фотографії, фільмів.

На завершення канікул театри з великих 6-ти європейських міст, яких поєднує близькість до кордонів, запрезентували у Жешуві старанно підібрану й вишукану мистецьку програму.

Заньківчани вирушили зі Львова до Польщі на мегаподію

Подія була цікавою не лише для поціновувачів театру, а й інших галузей мистецтва. Мистецькі акції проекту будуть доступними на теренах міста, зокрема на відкритих майданчиках для загального огляду.

Перша редакція фестивалю організована в Жешуві та в Ланьцуті 25-31 серпня цього року. 

Загалом 2018 рік – 100-та річниця встановлення нового порядку у Європі після Першої Світової війни. Тому перший етап фестивалю має символічну назву «1819 – кінець та початок». 

Наступний етап TRANS/MISJE відбудеться в одному з 6-ти міст партнерів-організаторів. 

Спеціально до фестивалю в Жешуві були підготовані події передпрем’єрного характеру. Багато культурних видовищ було показано поза межами театру.

В рамках фестивалю TRANS/MISJE відбулися також зустрічі та розмови з письменниками, артистами, закордонними гостями, а також покази вистав для наймолодших глядачів.

На відкриття фестивалю відбув генеральний директор-художній керівник Театру ім. Марії Заньковецької, заслужений діяч мистецтв Андрій Мацяк та лауреат Шевченківської премії, професор, народний артист України Богдан Козак.

Зокрема, 31 серпня відбулось відкриття фотовиставки львівського капелана Андрія Дуди під назвою «Сили збройні України. Воїни Світла», а також представлений фільм «Сліпий» режисера Б. Ревкевича та проект-перформанс «Герої України».

6 вересня вересня Заньківчани відкриватимуть 101 сезон уже на своїй сцені – виставою Івана Рябокляча «Марія Заньковецька». Також у новому сезоні театр розпочав роботу над виставою Г. Хоткевича «Гуцульський рік» режисера – Вадим Сікорського. 

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ