Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1025-річчя хрещення Русі має бути відзначене в кожному населеному пункті, - Янукович

1025-я річниця хрещення Русі має бути відзначена в кожному населеному пункті України. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час наради з членами Організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі. «Ця знаменна подія буде відзначена в кожному селі, місті, регіоні», - сказав Глава держави, повідомила прес-служба глави держави.

За словами Президента України, після прийняття християнства у Київській Русі Київ став одним із найбільших духовних центрів світу. «Саме з християнством пов’язана цивілізаційна роль Києва в Європі. Адже Древня Русь не тільки увійшла в сім’ю християнських народів на правах рівноправного члена, а й почала відігравати роль вагомого гравця на міжнародній арені молодої Європи. Україна послідовно продовжує цю місію», - наголосив Віктор Янукович.

«Хрещення Русі і християнство були і залишаються символом соборності. Саме тому ми сприймаємо християнську віру, передусім, як консолідуючу, інтегруючу силу», - зазначив Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ