Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

10-річний Назарко, якого спіткала раптова хвороба, повертається до повноцінного життя

Ще кілька тижнів тому 10-річний Назар з Львівщини був прикутий до ліжка через раптову хворобу. Все почалось із тривалої гарячки, яка продовжувалась понад два місяці.
Фото: пресслужба ЛОВА

Про це інформуюють у Департаменті охорони здоров’я ОВА.

Далі раптово з’явились розлади травлення та наросла неврологічна симптоматика. Перебуваючи в інфекційній лікарні, підліток впав у кому. Тому пацієнта перевезли до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, де розпочали терапію імуносупресивними довенними імуноглобулінами та гормонами. Медики підозрювали у хлопця аутоімунний енцефаліт.

«Дані лабораторних та інструментальних досліджень, характерна клінічна картина дають нам підстави говорити саме про аутоімунний енцефаліт, ймовірно після перенесеного коронавірусу. Призначене згідно з протоколами, лікування було ефективним, зараз хлопчина продовжує терапію гормонами, поступово зменшуючи дозу»,  пояснює імунолог ЗУСДМЦ Соломія Тимчишин.

Зараз хлопець з допомогою фахівців Центру працює над поверненням функціональних навичок, таких як стояти, ходити, сидіти. Команда реабілітологів на основі функціональних обстежень розробила план індивідуальних занять, які розпочались з перших днів перебування пацієнта у педіатричному відділенні.

«Коли я почав працювати з хлопчиком, він не міг самостійно навіть змінити положення у ліжку. Ми поступово вчились сідати, тримати рівновагу, вставати і ходити – спочатку з допоміжним технічним засобом, а далі самостійна ходьба»,  розказує реабілітолог Центру Олег Бурій.

У залі для реабілітації хлопчик понад три тижні посилено працював над вдосконаленням функціональних навичок та зміцненням м’язів. Фахівці фізіотерапевтичного відділення зазначають, що функціональний стан Назара цілком дозволяє йому перебувати вдома, самостійно себе обслуговувати, а також повернутись до навчання. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ