Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

12 запитань до кандидата-мажоритарника: Михайло Мицак

Самовисуванець, юридичний консультант та член партії "Разом сила" Михайло Мицак (117 виборчий округ) відповідає на 12 запитань до кандидата-мажоритарника від Гал-інфо. Що думає кандидат про продаж землі, податки та права жінок, читайте в нашому матеріалі.

Економіка

  1. Чи потрібно державні підприємства, які погрузли в боргах і не спроможні ефективно працювати, передавати в приватні руки?

Чітку відповідь на це питання дати важко, потрібно підходити до кожного підприємства індивідуально. Я схиляюсь до того, що ці підприємства потрібно піднімати до рентабельного стану, щоб вони наповнювали наш бюджет. Також є багато іноземних інвесторів, які готові вкладати кошти в розвиток цих підприємств, для прикладу Автобусний завод - потенціал надзвичайно великий, проте ми його не використовуємо сповна.

  1. Українська земля повинна належати тільки державі і продавати її не можна нікому, в тому числі іноземцям? Ваша позиція щодо ринку землі.

Землю потрібно продавати - це інвестиції та нові робочі місця. Умови, які сьогоднім пропонують нашим фермерам - це грабунок.

  1. Яким повинне бути завдання держави в економіці – контролювати та ділитися грошима з «простими людьми» чи не втручатися і дати громадями рівні умови для заробітку та ведення бізнесу?

Для початку необхідно створити однакові умови для усіх, нам потрібно забезпечити людей робочими місцями. На жаль, на сьогоднішній день так склалось, що одні заробляють дуже багато, інші мало, тобто кількість людей середнього класу дуже мала.

12 запитань до кандидата мажоритарника: Артем Федецький

Права людей

  1. Чи готові ви підтримати Стамбульську конвенцію щодо протидії домашньому насильству по відношенню до жінок?

Якщо не помиляюсь, це питання вже піднімалось. Тоді церква виступила проти, оскільки мова йшла про одностатеві шлюби. Моя думка така, що ми повинні захищати наших жінок, тому, мабуть, було б доцільно підтримати Стамбульську конвенцію зі змінами.

  1. Ваше ставлення до таких ліберальних змін як легалізація проституції, грального бізнесу, канабісу, одностатевих шлюбів?

На мою думку, ми до цього ще не готові, тому що зараз у нас все заборонено і ми бачимо, що це не заважає людям зловживати. Якщо це все легалізувати, то ці зміни можуть перейти межі здорового глузду. Я проти легалізації ліберальніх змін. Користі вони не принесуть.

  1. Як би ви оцінили рівень дискримінації в суспільстві за шкалою від 1 до 10? Пояність чому.

Я вважаю, що рівень приємно низький 2-3.

12 запитань до кандидата-мажоритарника: Володимир Доманський

Війна на Сході

  1. Чи повинна держава Україна виплачувати пенсії людям на окупованих територіях та вести торгівлю з ОРДіЛО?

Жителі тимчасово окупованих територій Росією є громадянами України, тому ми всіляко повинні їм допомагати. Я переконаний, що ці території повернуться до складу України і коли це станеться, як ми зможемо дивитись цим людям в очі, якщо зараз ми повернемось до них спиною?! Щодо торгівлі з ОРДіЛО, я вважаю, що торгуючи з ними, ми їм допомагаємо, тим самим робимо собі гірше.

  1. Чи потрібне обмеження деяких прав (наприклад право обирати та бути обраним) та перевірка населення Донбасу та Криму органами безпеки після повернення цих території до складу України?

Право обирати на Донбасі та в Криму станом на сьогоднішній день не може бути реалізоване сповна, оскільки територія підконтрольна терористам і об’єктивність виборів, м’яко кажучи, є сумнівною. Коли настане процес повернення територій, ми повинні бути максимально уважними, оскільки Росія буде прагнути заслати агентів для впливу на цих територіях.

  1. Особисто для вас або для політсили, яку ви представляєте, якими є «червоні лінії» під час переговорів щодо миру на Сході?

Росія - агресор. Тимчасово окуповані території повинні повністю повернутись до складу України і всі винні мають бути покарані.

Соціальна політика

  1. Чи погоджуєтесь ви з думкою, що держава взяла на себе надто багато соціальних зобов’язань, які не спроможна виплачувати, і частину пільг потрібно скасувати або переглянути?

На мою думку, наша держава сповна може забезпечувати тими соціальними забов’язаннями, які взяла на себе. Для цього політики повинні припинити красти гроші з бюджету, тоді буде достатньо ресурсів. Стосовно скасування та перегляду, я вважаю, що це необхідно. Всі прекрасно знають, коли розпочалась АТО, статус учасника бойових дій роздавали направо і наліво. Люди, які знаходились 1 день біля зони АТО, отримували
посвідчення, а ті, хто був на зоні розмежування по пів року, не могли отримати його.

     2. Чи має держава забезпечувати кожного громадянина повним пакетом соціального забезпечення з народження і до смерті?

Гарантований державою соціальний пакет повинен стосуватись виключно незахищених верств населення. Абсолютне забезпечення громадян усіма преференціями від держави створює підгрунтя для зародження абсолютно апатичного суспільства, в пріоритеті якого буде не генерування доданої вартості та отримання економічної свободи, а постійне існування в очікуванні гарантованих благ, що призведе до економічного занепаду держави.

-----------

  1. Чи підтримуєте ви думку про те, що багаті повинні віддавати державі більше, ніж люди середнього достатку? (прогресивне оподаткування)

Якщо багаті можуть надати підтвердження прибутку, що він набутий законним шляхом, то я вважаю, що не потрібно їх змушувати віддавати більше від інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ