Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

"Заблукалі" в МЗС картини повертаються у Львівську галерею мистецтв

Міністерство закордонних справ України поверне орендовані у Львівської галереї мистецтв 34 картини. Про це сьогодні, 28 серпня, в коментарі Гал-інфо повідомила директор Львівської галереї мистецтв Лариса Возницька-Разінкова.

«До мене вже телефонував заступник міністра і повідомив, що за два тижні нам повернуть орендовані картини. Я думаю, що він людина слова, і картини повернуться у Галерею», - повідомила Лариса Возницька-Разінкова.

За її словами, картини привезуть до Львова за кошт МЗС. У Галереї картини ретельно оглянуть фахівці.

«Ми ретельно оглянемо картини, щоб усе було гаразд», - зазначила Лариса Возницька-Разінкова.

Нагадаємо, як повідомив у коментарі Гал-інфо директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, в оренді картини перебувають з 2001 року. На питання, чому МЗС стільки часу не повертає картини Галереї, він зазначив, що, настільки йому відомо, питання про повернення ніхто не порушував.

Натомість в коментарі Гал-інфо директор Львівської галереї мистецтв Лариса Возницька-Разінкова заявила про те, що Галерея вже надіслала не одного листа до МЗС з вимогою повернути картини, втім, безрезультатно: Міністерство на листи не відповідало та не повертало картини.

Чит. також: «Між МЗС і Львівською галереєю мистецтв тривають складні переговори щодо 34 орендованих картин».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ