Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У якому стані бомбосховища Львова? Фото

Учора, 8 квітня, журналістам провели екскурсію львівськими бомбосховищами – сховищем «Львіводоканалу», яке призначене для захисту працюючої зміни, та підвальним укриттям для цивільного населення в одному з будинків на вул. Костя Левицького, 87.

Власне, в разі надзвичайних ситуацій чи введення військового стану звичайні львів’яни можуть знайти захист в таких укриттях як підземний простір, підвальні приміщення, підземні переходи, підземні автостоянки, метрополітен.

Начальник управління надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький розповів про готовність захисних споруд для цивільного населення: «Для всього населення міста Львова відпрацьований план укриття», – повідомив Іваніцький.

За його словами, їх має кожний район. На питання про те, чи будуються нові, він відповів, що тепер при зведенні будинків погоджують інженерно-технічний захист.

Так, підвальне приміщення одного з будинків на вул. Костя Левицького, 87, розраховане для укриття 150 осіб. В разі виникнення якоїсь надзвичайної ситуації на його підготовку знадобиться 12 годин (перекриття дерев’яними дошками підлоги, облаштування туалету, герметичне укріплення дверей тощо).

Втім, головний спеціаліст управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЛМР Володимир Федотов не дав гарантії, що ця споруда зможе повністю забезпечити захист людей, зважаючи на рівень сучасного військового оснащення.

Що ж до захисту працюючих робітників різних підприємств Львова, то, за словами Віктора Іваніцького, кожна така установа має свої захисні споруди для працюючої зміни. Відтак, у Львові їх налічується понад 150. «Водночас майже 50% з них є розваленими», – зазначив начальник управління надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЛМР. Тому, за його словами, останнім часом доводиться працювати над приведенням їх до належного стану.

Так, укриття «Львіводоканалу» вміщає 150 працівників підприємства, тут вони можуть перебувати кілька днів. В цій захисній споруді є туалети, господарська та вентиляційна кімнати, комора, кімната для медичного персоналу, телефонний зв’язок. Щоби приміщення не занепадало, поки що тут облаштували тренажерний зал для робітників.



Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ